Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου καλεί το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:00 η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καταγγέλλοντας την αιματηρή καταστολή της απεργίας πείνας των μεταναστών.

Ads

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου, αλλά και στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Πολλοί μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους.
 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, «Την Τετάρτη 10 Απρίλη το πρωί ξεκίνησε μια ομάδα μεταναστών απεργία πείνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο. Στο «κάμπ 4» σημείο 1, σύμφωνα με τους μετανάστες, 65 μετανάστες δήλωσαν ότι προχωράνε σε απεργία πείνας όταν ανακοινώθηκε παράταση κράτησης για άλλο ένα τρίμηνο. Ένας αστυνομικός τότε χτύπησε κάποιον από τους μετανάστες όταν αρνήθηκε να πάρει φαγητό. Ο ίδιος ο μετανάστης αμέσως βγήκε στη ταράτσα φωνάζοντας ότι μας σκοτώνετε» και προειδοποιούσε ότι θα πέσει κάτω. Τη προηγούμενη μέρα αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να αυτοκτονήσουν δύο Νιγηριανοί.
 
Τα ΜΑΤ από τις 10πμ έριχναν δακρυγόνα, έπιασαν φωτιά δύο δωμάτια. Τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν διαρκώς κανόνια  νερού για να καταστείλουν την κινητοποίηση.
Στις 1.10μμ άρχισαν την βίαιη εισβολή για τη καταστολή μέσα στα κελιά των μεταναστών.
 
Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 47 από τους απεργούς πείνας ποινικοποιώντας τη δράση τους και φορτώνοντας τους ανυπόστατες κατηγορίες.
 
Το ποτάμι της οργής για τη ρατσιστική κακομεταχείρηση, τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς των μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχει ξεχειλίσει και ο Δένδιας επιχειρεί να το σταματήσει με το μόνο τρόπο που γνωρίζει, τα ΜΑΤ και τη βία.
 
Η παράταση της κράτησης προκαλεί εκρήξεις στους μετανάστες διότι πολλοί θεωρούν ότι θα κρατηθούν για ένα τρίμηνο και θα εξεταστεί ταυτόχρονα το αίτημα τους για άσυλο.
 
Ζητάμε την αλληλεγγύη των εργαζόμενων και της νεολαίας, την δράση των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των κινήσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθούν τώρα, να  κλείσουν τώρα τα κολαστήρια-σταρόπεδα συγκέντρωσης, για να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και νομιμοποίησης στους μετανάστες, για να έχουν τα παιδιά τους ιθαγένεια και όχι αποκλεισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς δεν δικαιούται να σιωπά για την Αμυγδαλέζα