Την απόφαση του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονικέων, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ads

«Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αποχωρήσω την 31η Δεκεμβρίου του 2010, από την τιμημένη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης πλήρης, γεμάτος, με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Ήταν ένας συναρπαστικός και πολύ παραγωγικός κύκλος, αυτός που τον έζησα ως δήμαρχος. Είναι ώρα να ξεκινήσει ένας άλλος κύκλος, εξίσου ενδιαφέρων πιστεύω με τους προηγούμενους κύκλους της ζωής μου», ήταν η δήλωση του κ. Παπαγεωργόπουλου.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία 11,5 χρόνια. Κυριολεκτικά αλλάξαμε τη Θεσσαλονίκη», τόνισε επίσης, υπογραμμίζοντας πως αυτός που θα τον διαδεχτεί στο δημαρχιακό θώκο «θα πρέπει να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο για το καλό της πόλης».

Πάντως χθες ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συζήτησε μαζί του για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και ο κ. Σαμαράς δεν του παρείχε τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει και τέταρτη συνεχή θητεία στη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ads

Την έκπληξή του για την απόφαση του κ. Παπαγεωργόπουλου εξέφρασε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του Βασίλη. Όποιες διαφορές και να είχε κανείς μαζί του δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά του στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Τριανταπέντε χρόνια νικητής, έκανε πάντοτε αυτό που πίστευε ότι ήταν καλύτερο για τον τόπο και για τον εαυτό του. Του εύχομαι ο νέος κύκλος που ανοίγει, όπως είπε ο ίδιος, να είναι επιτυχημένος» σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Την παραίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης από τώρα ζήτησε η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια».