Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2011, ο ΟΚΑΝΑ θα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την επίσκεψή του την Γ΄ Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο και νυν νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα.

Ads

«Τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αθήνα το πρόβλημα προκαλείται από τις λίστες της αναμονής για την εισαγωγή στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ και η κατάργηση της λίστας, αποτελεί στόχο του υπουργείου, ώστε να πάψει η εκμετάλλευση από αδίστακτους εμπόρους», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μίχας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι «ούτε ο ΟΚΑΝΑ, ούτε οι θεραπευόμενοι που κάνουν τιτάνιο αγώνα για να απεξαρτηθούν από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Το πρόβλημα είναι όσοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση οργανώνοντας “πιάτσες θανάτου” που νεκρώνουν ολόκληρους πολεοδομικούς ιστούς. Κατάσταση για την οποία ευθύνεται επίσης διαχρονικά η πολιτεία που δεν φροντίζει να λειτουργούν σωστά οι μονάδες απεξάρτησης».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τόσο ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Καρύδης όσο και οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος, καθώς και επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ads