Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επιμένει ότι η στάση Άνθιμου δεν είναι συμπεριφορά πνευματικού ηγέτη. «Ας βγάλει τα ράσα κι ας γίνει αρχηγός κόμματος» δηλώνει χαρακτηριστικά για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Στην ερώτηση ποιον υποψήφιο θα στηρίξει για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπουτάρης τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Ασημίνας Ξηροτύρη, της πρώην βουλευτή του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποστηρίζεται από την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Ads

«Νομίζω ότι στον πρώτο γύρο θα ψηφίσω την Ασημίνα (Ξηροτύρη) καθαρά για λόγους ιδεολογικούς και επειδή το πράγμα θα πάει σε δεύτερο γύρο κι εκεί η ψήφος μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πάει στον Μάρκο Μπόλαρη», ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη στην ερώτηση αν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει για περιφερειάρχη, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά (τα δύο κόμματα που στηρίζουν τη δική του υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης) κατεβαίνουν με διαφορετικούς υποψηφίους στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

«Εμείς ψηφίζουμε Μπουτάρη και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο», ήταν η απάντηση του Γιώργου Πασχαλίδη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς περί “μουτζαχεντίν” που απηύθυνε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ότι φυσικά και επιμένει στα όσα είπε. «Δεν ανακαλώ τίποτα από αυτή την ιστορία για τον απλούστατο λόγο ότι η συμπεριφορά του κ. Άνθιμου γενικότερα δεν είναι συμπεριφορά πνευματικού ηγέτη, είναι συμπεριφορά αρχηγού κόμματος. Αν θέλει να ανακατεύεται σε αυτά τα πράγματα ας βγάλει τα ράσα και ας γίνει αρχηγός κόμματος… Δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα αυτή η ιστορία. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ads

Μάτης εναντίον Μπουτάρη

Για διφορούμενα μηνύματα από πλευράς Μπουτάρη κάνει λόγο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης: «Ο κ. Μπουτάρης, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης με τους υποψηφίους Δημάρχους Θεσσαλονίκης στην ΕΤ3, είπε ότι «όποιος μιλά για εκλογές δεν είναι σώφρων». Δηλαδή ο αρχηγός του κόμματος που τον στηρίζει δεν είναι σώφρων. Ανάμεσα στα δύο κόμματα που τον στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, επέλεξε τη λογική Κουβέλη, που χαρακτήρισε το δίλημμα Παπανδρέου αποπροσανατολισμό. Μπροστά στην κάλπη, όμως, οι πολίτες δε μπορούν να έχουν διφορούμενα μηνύματα και κρυφές ατζέντες».