Εκδικάζεται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων μήνυση κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, πρώην γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, για αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στην πόλη και φερόταν εναντίον επιχειρηματία της περιοχής.

Ads

Η υπόθεση έχει την αφετηρία της το 2005, όταν στην πόλη των Ιωαννίνων ξεκινούν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πολιτών, οι οποίοι διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου «ΞΕΝΙΑ». Η τότε δημοτική αρχή προωθεί και στηρίζει την παραχώρησή του σε ιδιώτη επιχειρηματία, ενώ συγκροτείται Επιτροπή Αγώνα πολιτών για την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων των Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από τον χώρο «ΞΕΝΙΑ», ο επιχειρηματίας φέρεται να καταδεικνύε στις δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεκριμένα πρόσωπα από την Επιτροπή Αγώνα. Αρκετοί συλλαμβάνονται και ξεκινά μία αλυσίδα μηνύσεων και δικών. «Αυτός ο άνθρωπος από την ώρα που άρχισαν επεισόδια στον «ΞΕΝΙΑ» ουσιαστικά έβαζε «φωτιά» και πυροδοτούσε την κατάσταση. Το 2005, το ΜΑΤ έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στα Γιάννενα ενώ, ο επιχειρηματίας επιδείκνυε άτομα από την Επιτροπή Αγώνα, λες και ήταν άλλες εποχές» υποστηρίζει μιλώντας στο tvxs.gr, ο Γιάννης Ευθυμίου από τη Νεολαία ΣΥΝ.

Ο επιχειρηματίας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα αλληλομηνύονται. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για μία σειρά επιθέσεων σε «ανένταχτούς αγωνιστές και οργανωμένα μέλη πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς». Στις 31-3-2008, εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης των επιθέσεων, κυκλοφορεί αφίσα, που καλεί τους πολίτες σε παράσταση αλληλεγγύης στο δικαστήριο.

Ads

Μία μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, μέλος της επιτροπής Αγώνα δέχεται επίθεση. «Ο επιχειρηματίας και ο γιος του, τον έριξαν από το μηχανάκι και του έκοψαν το αυτί με το στόμα» υποστηρίζει ο κ. Ευθυμίου. «Συγκροτήθηκε μία συνέλευση συμμετεχόντων στο κίνημα και αποφασίστηκε να βγει μία αφίσα πολιτικής καταγγελίας αυτού του κυρίου και του γιου του. Σε αυτήν αναφερόταν «Εξω οι ρουφιάνοι από τα Γιάννενα» ενώ, είχε φωτογραφία του επιχειρηματία που «δείχνει» πολίτες στην Αστυνομία. Την αφίσα υπέγραφαν διάφορες πολιτικές οργανώσεις και η Νεολαία ΣΥΝ. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μου» σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην σημερινή εκδίκαση της μήνυσης κατά του κ. Τζανακόπουλου θα δώσουν το παρών τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ της Δυτικής Ελλάδας ενώ, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «απαιτούμε την άμεση άρση των κατηγοριών και την αθώωση Τζανακόπουλου».