Απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες είναι δεκάδες εργαζόμενοι στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου Μελισσίων. Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, αρχικά η αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών οφειλόταν στην μη ύπαρξη ψηφισμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμού, ενώ σήμερα αποδίδεται από την διοίκηση του Δήμου στην άρνηση της αρμόδιας Επιτρόπου να εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα.

Ads

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Μουλόπουλος «η οικονομική κατάσταση του Δήμου Μελισσίων αλλά και οι επικείμενες αλλαγές με τον Καλλικράτη έχουν δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στους εργαζόμενους για το εργασιακό τους μέλλον».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα περιστατικά άρνησης των αρμόδιων Επιτρόπων να εγκρίνουν εντάλματα Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων είναι συνεχώς αυξανόμενα και αποδίδονται σε εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών» και ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση αν έχει δοθεί σχετική εντολή και αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.