Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την ανακοίνωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της υπογραφής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του αγάλματος στη Νέα Παραλία.

Ads

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη».

Άμεση ήταν η απάντηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Με σχετική ανακοίνωση εκφράζει την έκπληξή του για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι «η θέση που επελέγη είναι 100 μέτρα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το άγαλμα του Κ. Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο». Επιπλέον, σημειώνεται ότι το άγαλμα του Κ. Καραμανλή έχει ύψος περίπου 6 μέτρα και του Μ. Αλεξάνδρου περίπου 12 μέτρα.

«Είναι ακατανόητη η σπουδή του απερχόμενου δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, λες και αυτός είναι ο μόνος υπερασπιστής και γνήσιος εκφραστής του Κ. Καραμανλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ads