Την αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου Χανίων προκάλεσε η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το περιεχόμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Ads

Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Δημήτρης Ποντικάκης το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μελών του που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, την επ’ αόριστον αποχή των δικηγόρων του νομού από τα καθήκοντα τους.

Παράλληλα σύσσωμο το ΔΣ θα υποβάλει την παραίτηση του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ εν όψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στις 27 Φεβρουαρίου, αποσύρονται, όπως ανακοινώθηκε, όλες οι υποψηφιότητες.

Οι δικηγόροι ζητούν και τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων των Χανίων.

Ads

Η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου τιμής που προέβλεπε την παραίτηση όλων των αιρετών, στην περίπτωση ίδρυσης εφετείου στο Ηράκλειο, αλλά και η επαναβεβαίωση του από τους πρόσφατα εκλεγέντες είναι ένα ακόμα από τα θέματα που θέτουν οι δικηγόροι των Χανίων.

Ζητούν επίσης από όλους τους αιρετούς του νομού να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του εφετείου

Όπως ακόμα έγινε γνωστό θα ζητηθεί και από τον Εμπορικό Σύλλογο να αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των δικηγόρων .