Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια αναβιώνει την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 19.00 στη Φρεταττύδα για 2η χρονιά το έθιμο του Άι-Γιάννη του Κλήδονα.

 
«Γλεντάμε και διέκδικούμε στην παραλία της Φρεαττύδας (Τερψιχόρης) στον Πειραιά. Συζητάμε και ενημερωνόμαστε. Μαγειρεύουμε και φέρνουμε το φαγητό μας στην παραλία στήνοντας ένα μεγάλο, συλλογικό, υπαίθριο φαγοπότι με μουσική, χορό και φωτιές.
 
Οι κάτοικοι του Πειραιά αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Λέμε ΟΧΙ στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας», αναφέρει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά.
 
«Όλοι μαζί καλούμε τον Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο να σεβαστεί την βούληση των κατοίκων. Του υπενθυμίζουμε πως στην Δημοκρατία καθήκον των εκλεγμένων Δημάρχων είναι να εκπροσωπούν τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.
 
Οι παραλίες είναι ελεύθερος – δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος και η εκλεγμένη δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χαρακτήρα τους, σεβόμενη το Σύνταγμα και την βούληση των Πειραιωτών.
 
Ζητάμε από τον Δήμαρχο κ. Β. Μιχαλολιάκο σε ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες να αναπλάσει ήπια και να συντηρεί τις παραλίες διατηρώντας στο σύνολό τους τον κοινόχρηστο – ελέυθερο – δημόσιο χαρακτήρα τους
με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών. Οι παραλίες ανήκουν σε όλους, δεν είναι εμπορεύματα να δίνονται προς εμπορική εκμετάλλευση σε ιδιώτες», τονίζει η Πρωτοβουλία.
 

 
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια σημειώνει πως πριν από λίγες ημέρες «έπεσαν τα πρώτα τσιμέντα στη Φρεαττύδα».
 
«Έτσι φτιάχνονται τα λυόμενα με την αδειοδότηση και την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι αυτή τη κατάντια» αναφέρει και καταγγέλλει πως «μόλις καλέσαμε την αστυνομία οι εργάτες τα παράτησαν και έφυγαν».
 
ΌΠως σημειώνει η Πρωτοβουλία «ο μοναδικός υπεύθυνος για την καταπάτηση της παραλίας μας, το ξερίζωμα των δέντρων που είχαμε φυτέψει, και το μπάζωμα και την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του Πειραιά δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο.
 
Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει πλήρη γνώση για την τσιμεντένια πλατφόρμα που χτίστηκε στη Φρεαττύδα και καλύπτει ανοιχτά τα σχέδια του επιχειρηματία. Εξαναγκάζει εμάς τους κατοίκους να ασκούμε χρέη δημοτικής αστυνομίας, πολεοδομίας και Δημοτικής Αρχής γιατί απλά δεν ενδιαφέρετε να εκπρωσωπήσει την κοινωνία που τον εξέλεξε αλλά έναν επιχειρηματία.
 
Το παραμύθι το ξέρουμε. Αύριο θα μας πει πως Μαζί το Χτίσαμε!!!! Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες μας δεν το βάζουμε κάτω και σας καλούμε όλους να μας πλαισιώσετε, ώστε μαζί να προστατεύσουμε τους 2 μόνους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στον Πειραιά, τις παραλίες μας».