Αναβάλλεται, κατά πληροφορίες, η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ύστερα και από το αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη για προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης και από την κοινοποίηση προς την Ελλάδα της απόφασης για ασφαλιστικά μέτρα από τον ΟΗΕ.

Ads

Διαβάστε επίσης: Χαλάνδρι: Ο Δήμος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη μέση οι Ρομά
 
Την Τρίτη εκπνέει η προθεσμία για τη μετεγκατάσταση των Ρομά. Όμως, όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, προϋπόθεση για την κατεδάφιση είναι η μετεγκατάσταση των Ρομά στην ορισθείσα παρακείμενη περιοχή. Οι διαδικασίες μετεγκατάστασης έχουν επιταχυνθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
 
Γι’ αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προτείνει τον ορισμό νέας ημερομηνίας κατεδάφισης. Όμως, συμπληρώνει ότι η αναβολή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Παρόλα αυτά, οι Ρομά του Χαλανδρίου είχαν προσφύγει για την περίπτωσή τους στον ΟΗΕ, ο οποίος στις 10/5 κοινοποίησε την προσφυγή προς τις ελληνικές αρχές τονίζοντας την ύπαρξη ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατεδάφισης όσο η προσφυγή εξετάζεται. Στόχος της κοινοποίησης ήταν να μην μείνουν οι τσιγγάνοι άστεγοι στην περίπτωση που η έξωσή τους προηγούνταν της μετεγκατάστασής τους.