Έντονη ήταν η ανάδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς της Θάσου στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν το απόγευμα της Κυριακής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη πλατεία του οικισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ads

 
Οι κάτοικοι της Ποταμιάς κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και ανάγκασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό φωνάζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι και ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.
 
Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ποταμιάς και αφού απομόνωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγή τους είπαν ότι δεν επιθυμούν το χωριό.
 
Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Στα πανό που  κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και  τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.
 
Λίγες μέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή.
 
Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην Τοπική Κοινότητα της Παναγίας όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.