Νέα στοιχεία για το μυστηριώδη θανάτου του ανταποκριτή των Times στην Ελλάδα Charles Ogle τον Μάρτιο 1878 στο Βόλο φέρνει στο φως βιβλίο της εκπαιδευτικού Αγγελική Μέρου.

Ads

Στο βιβλίο με τίτλο «Βρετανοί ανταποκριτές στη Θεσσαλία: Η δολοφονία του Charles Ogle», αναφέρεται ότι πράκτορες της βρετανικής κυβέρνησης ενδέχεται να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του ανταποκριτή των Times στην Ελλάδα το 1878, που κάλυπτε την επανάσταση των Ελλήνων στην κεντρική Ελλάδα.

Το βιβλίο θεωρεί υπεύθυνο για τη δολοφονία τον πρώην αξιωματικό του βρετανικού ναυτικού Augustus Hobart-Hampden, που είχε περάσει στην υπηρεσία των Οθωμανών.

Σύμφωνα με την Μέρου, ο Hampden είχε τεθεί επικεφαλής της επίθεσης των Τούρκων στο Πήλιο, που αποτελούσε τον πυρήνα αντίστασης των Ελλήνων και έχει θυμώσει από την άρνηση του Ogle να τον ενημερώσει για την ελληνική εξέγερση για λογαριασμό της οθωμανικής πλευράς.

Ads

Μαρτυρίες που παρουσιάζονται στο βιβλίο αναφέρουν ότι μετά τη μάχη της Μακρινίτσας, Τούρκος πολεμιστής κράδαινε ξιφολόγχη με το κεφάλι του Ogle, ενώ ο Hampden φέρεται να έχει δηλώσει σε μια γυναίκα που επέβαινε στο πλοίο του ότι «ο φίλος μας ο Ogle δεν θα μας ξαναενοχλήσει».