Γκροτέσκο φαντάζει το περιβάλλον του Δήμου Αθηναίων, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο καλούνται να συνυπάρξουν ο Χρυσαυγίτης Ν. Μιχαλολιάκος και ο κοσμικός μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης από τη μια πλευρά και, άνθρωποι με το έρμα του Πέτρου Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Ευφροσύνης Δοξιάδη και του Γιώργου Λαζόγκα από την άλλη.

Ads

Το ήδη αρρωστημένο και αλλοτριωμένο κοινωνικό τοπίο, που έφερε πρώτο σε ψήφους μια περσόνα σαν τον Η. Ψινάκη και έστειλε στην Δημοτική Αρχή την Χρυσή Αυγή περνά σταδιακά από τις αποχρώσεις της παρακμής στο δηλητήριο του φιδιού που εκκολάφθηκε στη ζέστη του κοινωνικού μας καναπέ.

10.222 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 5,29 για την «Ελληνική Αυγή» που υποστηρίχτηκε από την γνωστή συμμοριτικής συμπεριφοράς οργάνωση.

Η οποία, μετά την επιτυχία της κομπάζει και επαίρεται στην ιστοσελίδα της πως « ψηφίστηκε από χιλιάδες Έλληνες των Αθηνών για να επαναφέρει την τάξη και την ηρεμία» ενώ επαναλαμβάνει το χυδαίο και εξωθητικό σε πράξεις βίας σύνθημα «κάντε το φόβο τους πραγματικότητα»

Ads

Προφανώς, τα μέλη της Χ.Α. τελώντας σε διαρκείς φαντασιώσεις και ονειρώξεις ονειρεύονται τάγματα εφόδου, ομάδες «πολιτών» που θα περιπολούν και θα «περιφρουρούν» τις γειτονιές και θα κάνουν επίδειξη «ελληνικής» ρώμης και μαγκιάς στα κορμιά όποιων αδύναμων ανθρώπων βρουν μπροστά τους και αποφασίσουν πως δεν τους κάνει.

Άλλωστε, το λένε ξεκάθαρα σε ένα από τα «ιδεολογικά» τους κείμενα: «το αίμα μας ενώνει» Για ποιο αίμα άραγε μιλούν; Για το…αίμα της ράτσας που έτσι και αλλιώς είναι διαποτισμένο με μύριες προσμίξεις στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας;

Για το αίμα των παρελθόντων και νέων θυμάτων των ελληνοπρεπών ξυλοδαρμών στους οποίους επιδίδονται προκειμένου να βοηθήσουν τους αλλοδαπούς συμπολίτες να νιώσουν στο πετσί τους το ελληνικό πνεύμα;

Άξια τέκνα, της Παπαρίας Φυλής που εκπροσωπούν.

Τσιρίζουν (θα έλεγα γαβγίζουν, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω τα σκυλιά) γιατί –ενδεχομένως- ο Πέτρος Κωνσταντίνου πήρε την έδρα με τις ψήφους των Πακιστανών. Φαίνεται βέβαια πως για αυτούς ο κάθε αλλοδαπός συμπολίτης είναι οπωσδήποτε…Πακιστανός όπως επίσης πως είναι φρικτό πράγμα ο κάθε Πακιστανός έξω από τη χώρα του. Αυτό που φαίνεται ακόμα πιο πολύ, είναι η άγνοια τους για την τύχη των παππούδων τους που συχνά, μα πάρα πολύ συχνά ήταν ως μετανάστες bloody Greeks στις χώρες που είχαν καταφύγει πένητες και συχνά παράνομοι για να βρουν τρόπο να ζήσουν, εμπλεκόμενοι διόλου λίγες φορές με το εκάστοτε ντόπιο έγκλημα στο οποίο αρκετές φορές πήραν και τα πρωτεία.

Τα αστυνομικά αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Βελγίου και άλλων χωρών έχουν ωραίες ιστορίες ελληνικής δόξας να διηγηθούν. Και επιπλέον οι άθλιοι και ανίδεοι, δεν γνωρίζουν πως στις πλείστες χώρες, οι μετανάστες, χωρίς καν να αλλάξουν υπηκοότητα έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις ανάλογες δημοτικές εκλογές.

10.222 ψήφοι λοιπόν στην καθαρόαιμη ακροδεξιά –καθώς πια το mainstream παιχνίδι του κου Καρατζαφέρη αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, στους μέχρι πρόσφατα οπαδούς του.

Αλλά είναι άραγε όλοι αυτοί οι 10.222 άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας «χρυσαυγίτες»;

Έτοιμοι μεθαύριο να κάνουν ένστολες και οπλισμένες περιπολίες με στρατιωτικό βηματισμό στις γειτονιές της Αθήνας όπως έκανε πρόσφατα το ΕΛΑΜ στη Λευκωσία;

Όχι βέβαια. 10.222 άνθρωποι, είναι πάρα πολλοί για να συγκροτούν ένα συνειδητό σώμα ανωμάλων, έτοιμων να εκτραπούν ανά πάσα στιγμή στο μίσος.

Είναι όμως, ένα μέτρο για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει και συσσωρεύσει η απόλυτη ανυπαρξία ορθολογικής διαχείρισης του ζητήματος από την Πολιτεία και της πεισματικής άρνησης της Αριστεράς εν γένει, να προτείνει λύσεις, που αν μη τι άλλο, να δείχνουν πως λαμβάνουν υπόψη τους και αυτό που συμβαίνει σε κάποιες περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί πλήρως.

Ολόκληρες περιοχές, έχουν αλλάξει δραματικά σε ελάχιστο χρόνο, αφήνοντας περίπου άναυδους χιλιάδες ανθρώπους που απλά, δεν ήσαν προετοιμασμένοι για αυτήν την εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο μέρος του Αντιρατσιστικού μετώπου, αισθανόμενο την ιερή υποχρέωση να σταθεί δίπλα στους αδύναμους και βαλλόμενους μετανάστες έδρασε μεν και δρα με συχνά θαυμάσια αποτελέσματα αλλά , αμέλησε συστηματικά, εγκληματικά θα έλεγα, να κατανοήσει την άλλη πλευρά. Την πλευρά των ανθρώπων που βιώνουν την διαρκή υποβάθμιση της γειτονιάς τους, την πλευρά των ανθρώπων που είδαν και βλέπουν χωρίς καμία προπαίδεια την βίαιη στα μάτια τους αλλαγή του αστικού κοινωνικού τοπίου.

Μαζί με την απόλυτη πολιτειακή ανεπάρκεια, μαζί με την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών από την μια φορά κι ένα καιρό Ελλάδα της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων –στον βωμό των οποίων χύθηκαν τόνοι από αίμα φτηνών ξένων εργατών- η έλλειψη διάθεσης στην κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες στις γειτονιές άθροισαν τον αριθμό των 10.222 ψήφων στην Χρυσή Αυγή.

Εν ολίγοις:

Αύριο Κυριακή, είναι εξαιρετικά σημαντικό-κατά τη γνώμη μου- να γίνει παρελθόν ο χειρότερος Δήμαρχος όλων των εποχών στην Αθήνα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα ανθρωποειδή που βγήκαν στην βεράντα τους τις προάλλες και κράδαιναν τα χέρια τους σε ναζιστικούς χαιρετισμούς να επιστρέψουν στον μαύρο βόθρο όπου ανήκουν.

Επιλογές δεν υπάρχουν πολλές. Είναι 3. Κακλαμάνης, Καμίνης, Αποχή.

Η αποχή, απλά θα ανοίξει τον δρόμο στο ακροδεξιό συνονθύλευμα, θα επιβραβεύσει τον νυν δήμαρχο και τα τηλεοπτικά σκουπίδια που διάλεξε για να τον φωτίζουν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ο κος Καμίνης, είναι αρέσει δεν αρέσει, η υποχρεωτική επιλογή για όποιον δεν θέλει να δει την Αθήνα να αρρωσταίνει ακόμα περισσότερο.