Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 28ης Απριλίου δημοσιεύθηκε άρθρο με τον τίτλο «Πίσω από το 30% “κρύβεται” η Χρυσή Αυγή», άποψη που υποτίθεται εξέφρασε ο Αντώνης Λιάκος στη συνέντευξή του στο Tvxs.gr για τη αμφισβητούμενη δημοσκόπηση της «K.Ε» σχετικά με τη χούντα. Ο κ. Λιάκος διερωτάται γιατί η εφημερίδα επιθυμεί να «φουσκώσει» το ποσοστό της Χ.Α. 

Ads

Ο τίτλος του άρθρου δεν αποδίδει ούτε στο ελάχιστο τις αναφορές του κ. Λιάκου στο Tvxs, ενώ το άρθρο παρουσιάζεται ως  σχόλιο του κ. Λιάκου στην εφημερίδα, για τα ευρήματα της έρευνας . Με τον συγκεκριμένο τίτλο δίνεται ουσιαστικά η εντύπωση ότι θεωρεί πως το ποσοστό της Χ.Α φτάνει το 30%.

Είναι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Λιάκος δεν ανέφερε ότι πίσω από το 30% κρύβεται η Χ.Α. Τουναντίον, σχολίασε ότι «εκείνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κομμάτι που νοσταλγεί τη δικτατορία είναι το 9+3% που απαντά για θέματα ελευθερίας και έκφρασης γνώμης πως ήταν τότε καλύτερα». Και συνέχισε: «ένα 12% (όχι 30%) ακροδεξιά στην Ελλάδα υπάρχει χωρίς αμφιβολία».

Το αποτέλεσμα, πάντως, αυτού του παραπλανητικού τίτλου της «Κ.Ε» ήταν να σπεύσει η Χ.Α σε θριαμβολογίες. Το νεοναζιστικό κόμμα διατείνεται σε άρθρο στην ιστοσελίδα του, ότι ο κ. Λιάκος «παραδέχεται ουσιαστικά ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει την λαϊκή συναίνεση και αποδοχή από ένα καθόλου ευκαταφρόνητο μέρος του Ελληνικού Λαού» [sic]. «Τώρα γιατί η Ελευθεροτυπία θέλει να φουσκώσει το ποσοστό της Χ.Α, μου είναι άγνωστο και βεβαίως αδιανόητο», σχολιάζει στο tvxs.gr ο κ. ΛΙάκος.

Ads