Ads

Ο εθνικισμός παρελαύνει στο… YouTube και το Facebook

«Κάτω τα χέρια από τους λεβέντες ΟΥΚΑΔΕΣ», «Όποιος αγγίξει Ο.Υ.ΚΑ, Μα τω θεώ θα βρει μπελά!», «Τα Ο.Υ.Κ. είναι ταγοί στην ασφάλεια της πατρίδας μας !!!», «Όλοι δίπλα στον Έλληνα Αξιωματικό της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λ.Σ». Είναι μερικές μόνο από τις σελίδες που ξεφύτρωσαν στο facebook και αριθμούν ήδη εκατοντάδες φίλους και θαυμαστές, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο της παρέλασης των ΟΥΚ και την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να θέσει σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό της διμοιρίας.

Από την άλλη δεκάδες βιντεάκια που έχουν ανέβει στο you tube καταδεικνύουν ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν προχθές στην παρέλαση, είναι στην ημερήσια διάταξη της εκπαίδευσης του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας. «Γ…ώ τους Σκοπιανούς» ψάλλουν οι ΟΥΚΑΔΕΣ μετά τον Εθνικό Ύμνο στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, και το ερώτημα που γεννιέται είναι: Πόσους άραγε Σκοπιανούς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα νερά του Αιγαίου, προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορά μας;

Ads

«Τιμή στα παλικάρια που φώναξαν αυτά τα συνθήματα», «Τιμή και Δόξα στον Αξιωματικό των Ο.Υ.Κ που φώναξε για την πατρίδα» τιτλοφορείται μια άλλη σελίδα η οποία έχει την εξής περιγραφή: «Τιμή και Δόξα τους πρέπει και αφού τους καταγγέλλουν, αυτοί βρίσκονται στο σωστό δρόμο, αλλά ο αρχηγός του Λιμενικού έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής αξιωματικό. Έδωσε δε και εντολή για διενέργεια ΕΔΕ για να καταμεριστούν ευθύνες!!!» είναι το σχόλιο από τον διαχειριστή της σελίδας.

Την τιμητική του έχει ο «ήρωας» αξιωματικός ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα: «ΟΧΙ στην διαθεσιμότητα του επικεφαλής των ΟΥΚ» ,«Όλοι δίπλα στον Έλληνα Αξιωματικό της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λ.Σ»: «Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα» καταλήγει ο υπουργός. «Και ποιοι λοιπόν έχουν θέση στο Λ.Σ.; Μήπως οι Αλβανοπακιστανοί;», αναρωτιούνται οι θαυμαστές της σελίδας.
Στο μεταξύ, ήδη έχει ανοίξει και σελίδα με τον τίτλο: « ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΥΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25/3/10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και τα βιντεάκια που κατά καιρούς έχουν ανέβει στο youtube απαθανατίζοντας τις παρελάσεις των επιβλητικών ΟΥΚάδων του στρατού και του Λιμενικού Σώματος(που είναι αλήθεια, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ποια είναι η διαφορά)

Για τις συνθήκες εκπαιδεύσεως των ειδικών δυνάμεων του στρατού και του Λιμενικού ανασύραμε από το you tube το βίντεο από την περιβόητη Διαβολοβδομάδα(η πιο δύσκολη δοκιμασία κατά την εκπαίδευση)