Λουκάνικος: Επάξιος αντικαταστάτης του Κανέλλου, του γνωστού σκύλου που συμμετείχε στις πορείες και πέθανε πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2008.

Ads

Από τότε ο Λουκάνικος έχει «κατέβει» σε όλες τις διαδηλώσεις κι έχει αποδείξει πως δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τους άντρες των ΜΑΤ. Η «Guardian» ήταν αυτή που ανακάλυψε τον Λουκάνικο παρουσιάζοντας ένα πλήρες φωτογραφικό αφιέρωμα από τη δράση του υπό τον τίτλο «Κανέλλος, ο Έλληνας σκύλος διαδηλωτής». Ακολούθησαν η ιταλική «Corriere de la Sera», το αμερικανικό «Νewsweek», η γαλλική «Liberation» και η καναδική «Globe and Μail». Επιπλέον μπορεί κανείς να θαυμάσει τον Λουκάνικο σε δράση στο Υoutube αλλά και στην αφιερωμένη σε αυτόν ιστοσελίδα στο facebook – που αριθμεί πάνω από 14.000 φίλους παρακαλώ – υπό τον τίτλο «Riot Dog» («ο σκύλος διαδηλωτής»).

Γιατί άραγε ο Λουκάνικος είναι τόσο λαοφιλής; Ίσως γιατί η φύση του επιτρέπει να κάνει και πράγματα που οι άλλοι διαδηλωτές δεν μπορούν… η απάντηση από τον γνωστό σκιτσογράφο Carlos Latuff.