Ο χάρτης των  χωρών της Ευρώπης, έτσι όπως τις βλέπουν οι Έλληνες, κατά καιρούς αναδημοσιεύεται με μεγάλη επιτυχία στα social media. Ουσιαστικά είναι μόνον ο ένας από τους δεκάδες χάρτες που έχει σχεδιάσει ο Yanko Tsvetkov, για το χιουμοριστικό του project, Mapping Stereotypes. Δείτε πως βλέπουν οι άλλες χώρες τις υπόλοιπες, πώς θα είναι η Ευρώπη το 2022, πώς βλέπει ο Mπερλουσκόνι τα άλλα κράτη, τα μεγέθη του ανδρικού μορίου ανά χώρα κ.α.

Ads

Ο Yanko Tsvetkov είναι graphic designer και visual artist από τη Βουλγαρία. Έγινε διάσημος όταν ξεκίνησε να σατυρίζει τα στερεότυπα των λαών, κυρίως της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

*Πατήστε πάνω στις εικόνες για καλύτερη ανάλυση.

Η Ευρώπη το 2022
image
Η Ελλάδα θα ανήκει στην Κίνα, η Τουρκία ακόμη δεν θα έχει γίνει μέλος της Ε.Ε, η οποία θα έχει μετατοπιστεί προς τα ανατολικά, ενώ σε αυτήν δεν θα ανήκουν ούτε η Ελλάδα ούτε η Γερμανία. Η τελευταία θα έχει επεκτείνει τα εδάφη της και θα έχει μετονομαστεί σε Merkelreich, ενώ κομμάτι της Μεσογείου Θάλασσας θα λέγεται Γερμανική Θάλασσα Γυμνιστών. Η Ισπανία θα έχει εξαφανιστεί, αλλά θα υπάρχει μία μικρή καταλανική αυτοκρατορία. Επίσης τη Γαλλία θα την έχει καταβροχθίσει εξ΄ολοκληρου η Merkelreich.

Ads

Η Ευρώπη όπως τη βλέπουν οι Έλληνες
image
Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι περισσότερες χώρες ανήκουν στην Ένωση των Τσιγκούνηδων Εργασιομανών. Κατά τα άλλα, υπάρχει και μία Ανατολική Ελλάδα, την οποία έχει δανειστεί η Τουρκία, η Κύπρος είναι ελληνική (πατήστε στην εικόνα), η Σικελία επίσης. Επιπλέον το δυτικό κομμάτι της Μεσογείου Θάλλασας ονομάζεται “Δυτικός Ελληνικός Ωκεανός”. Στους γείτονες υπάρχει και μια “χώρα Χ”, μαζί με μερικούς καθυστερημένους. Έχουμε ακόμη και μερικούς βράχους προς πώληση. Μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, που περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Ουκρανία, αποτελείται από Ορθόδοξους Βάρβαρους τους οποίους εκπολιτίσαμε. 

Η Ευρώπη όπως τη βλέπουν οι Γερμανοί
image
Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες με τα φθηνά ξενοδοχεία, κατά τους Γερμανούς. Η Τουρκία από την άλλη είναι πηγή εργατικού δυναμικού. Η Γαλλία ονομάζεται Eiffelreich, ενώ η Ιταλία είναι το κράτος της πίτσας και των μουσείών. 

Η κατά Μπερλουσκόνι Ευρώπη
image
Οι  χώρες χωρίζονται ανάλογα με τα …αιδοία τους. Η Ελλάδα είναι η χώρα που οι γυναίκες τους έχουν μεγάλες μύτες. Η Τουρκία είναι η χώρα των αιδοίων του μπακλαβά κ.ο.κ.

Το μέγεθος των ανδρικών μορίων στην Ευρώπη
image
Πρωταθλητές είναι οι Ούγγροι και οι Γάλλοι. Οι Έλληνες βρίσκονται κάπου στη μέση, με 14,73 εκατοστά. 

Η Ευρώπη σύμφωνα με του Τούρκους
image
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους “αλήτες”. Τα κατεχόμενα της Κύπρου ονομάζονται “Ελεύθερη Κύπρος” και η Κυπριακή Δημοκρατία  “κατεχόμενη από την Ε.Ε”.

Η Ευρώπη κατά τους Αμερικανούς
image
Η Τουρκία (Turkey) είναι η χώρα του γεύματος των Ευχαριστιών, κατά το οποίο συνήθιζεται να τρώνε γαλοπούλα (=turkey). Η Ισπανία ονομάζεται Μεξικό και η Ελλάδα λέγεται Δημοκρατία. Η Ιταλία είναι η χώρα των Νονών. 

Ο Κόσμος σύμφωνα με τους Αμερικανούς
image

Η Ευρώπη όπως τη βλέπουν οι Ισπανοί
image
Στην Ελλάδα, μάλλον κατά τους Ισπανούς παράγουμε κακής ποιότητας ελαιόλαδο.

Η Ευρώπη κατά του Ρώσους
image
Η Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός για επενδύσεις Real Estate.

To ύψος των ανδρών στην Ευρώπη
image
Πιο ψηλοί είναι οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι Σουηδοί.