Ο κινηματογράφος «Άστυ» και η AMA Films, πιστοί στο ετήσιο «Ταινιόραμα», περιμένουν και φέτος τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν δεκάδες επιλεγμένες ταινίες ανάμεσα στις σημαντικότερες του παλαιού αλλά και του σύγχρονου σινεμά.

Ads

Όρσον Γουέλς, Αμπάς Κιαροστάμι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Ναγκίσα Οσίμα και Τσαν-Γουκ Παρκ, Λουίς Μπουνιουέλ και Μικελάντζελο Αντονιόνι, Μάικ Λι, Aτόμ Εγκογιάν, Γιασουτζίρο Όζου και Ακίρα Κουροσάβα, είναι μόνο μερικοί δημιουργοί ταινίες των οποίων θα παρελάσουν από τις κινηματογραφικές οθόνες του φετινού «Ταινιοράματος».

Κάθε μέρα και μια διαφορετική θεματική ενότητα περιλαμβάνει τρεις πολύ χαρακτηριστικές ταινίες, τις οποίες οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ένα εισιτήριο ή εφόσον το προτιμούν με κάρτα διάρκειας των 40 ευρώ για ολόκληρο το «Ταινιόραμα». Παράλληλα με τις προβολές στο φουαγιέ του «Άστυ» θα λαμβάνουν χώρα δρώμενα ενώ οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν dvd και αφίσες από αγαπημένες ταινίες.

Το φετινό «Ταινιόραμα» είναι εκ τω διοργανωτών αφιερωμένο στον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο, «σ’ έναν σημαντικό άνθρωπο του ελληνικού σινεμά, που η πολιτιστική του προσφορά έχει ξεπεράσει τα πλαίσια του ‘κριτικού κινηματογράφου’». Ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος ήταν δραστήριο μέλος, από τα νιάτα του, της φημισμένης κινηματογραφικής λέσχης του «Άστυ» που ιδρύθηκε το 1950 από την Ε.Κ.Κ.Α., με την Ελένη Βλάχου, τον Μάριο Πλωρίτη, και την Αγλαΐα Μητροπούλου.

ΙΝFO

Ads

Στον κινηματογράφο «Άστυ»
Κοραή 4, Μετρό «Πανεπιστήμιο»
210 3833118

Από τις 19 Μαΐου ως τις 13 Ιουλίου 2011

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του «Ταινιοράματος»