Στον Ταϊλανδό σκηνοθέτη Απίτσατπονγκ Βεερασεθακούλ, για την ταινία του «Oncle Booonmee», απονεμήθηκε ο Χρυσός Φοίνικας, στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ενώ ο Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Μποβουά κέρδισε το «Μεγάλο Βραβείο» για την ταινία του «Θεοί και Ανθρωποι».

Ads

Η ταινία «Tournee» του Ματιέ Αμαλρίκ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ η Ζιλιέτ Μπινός για την ταινία «Copie Conforme» έλαβε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας οι νικητές ήταν δύο, με αποτέλεσμα, οι Χαβιέρ Μπαρδέμ για την ερμηνεία του στην ταινία «Biutiful» και ο ιταλός Ελιο Τζερμάνο για την ερμηνεία του στην ταινία «Nostra Vita», να μοιραστούν το βραβείο.

Η «Ποίηση» του κορεάτη Λι Τσανγκ Ντονγκ απέσπασε το βραβείο σεναρίου και ο «Αντρας που ούρλιαζε» από το Τσαντ σε σκηνοθεσία Μαχαμέτ Σαλέχ Ηαρούν απέσπασε το βραβείο της επιτροπής.

Ads

Η κορεάτικη ταινία «Hahaha» κέρδισε το βραβείο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» και η μεξικανική «Anobisiesto» γυρισμένη από τον αυστραλό Μάικλ Ρόου κέρδισε την «Χρυσή Κάμερα», βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Τέλος, το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους κέρδισε η ταινία «Micky Bader», της Φρίντα Κέμπφ.