Ο «Τελευταίος μαχητής του ανέμου» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μ. Νάιτ Σιάμαλαν σάρωσε φέτος τα βραβεία της χειρότερης ταινίας της χρονιάς, κατά την 31η απονομή των «Χρυσών Βατόμουρων» ενώ την τιμητική της είχε και η ταινία «Sex and the city 2» με τις τέσσερις πρωταγωνίστριές της να ανακηρύσσονται χειρότερες ηθοποιοί.

Ads

Η ταινία του Σιάμαλαν, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες, κατάφερε τελικά να επικρατήσει του «Twilight Saga: Η έκλειψη» και να αποσπάσει το πλαστικό αγαλματίδιο της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν.

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και άλλη μία ταινία που θάφτηκε από τους κριτικούς το 2010: Το «Sex and the city 2» κέρδισε το βραβείο του χειρότερου σίκουελ ενώ οι τέσσερις πρωταγωνίστριες, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Κριστίν Ντέιβις και Σίνθια Νίξον, πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.

Ο Άστον Κούτσερ τιμήθηκε ως χειρότερος άνδρας ηθοποιός για τις ταινίες «Killers» και «Valentine’s day» ενώ η Τζέσικα Άλμπα κέρδισε το αγαλματίδιο του β΄ γυναικείου ρόλου και για τις τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετείχε το 2010: «Ο δολοφόνος μέσα μου», «Γονείς της συμφοράς», «Machete» και «Valentine’s day».

Ads