Πρόκειται για δυο πολύ σημαντικούς ηθοποιούς της σύγχρονης υποκριτικής σκηνής στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι ο μεν Ζαν Ρενό είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο (χάρη στο Χόλιγουντ και τις ταινίες του Λυκ Μπεσόν), ενώ ο δε Ρισάρντ Μπερί είναι ένας σταρ εσωτερικής κατανάλωσης. Οι δυο τους βέβαια συνέπραξαν στη γκανγκστερική ταινία «22 σφαίρες», όπου ο Μπερί βρίσκεται πίσω από την κάμερα (το ‘χει κάνει, άλλωστε, πετυχημένα στο παρελθόν με την «Τέχνη της αποπλάνησης»), και ο Ρενό υποδύεται έναν αδίστακτο μαφιόζο που προσπαθεί να ξεμπλέξει –επιτέλους- από τον υπόκοσμο αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει.

Ads

Η συγκεκριμένη ταινία, που έχει βρει διανομή στη χώρα μας από την Nutopia, θα προβληθεί βέβαια στα τέλη Ιουλίου στις αίθουσες, έκανε την πρεμιέρα της όμως στην τελετή λήξης του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Παρόντες στην εκδήλωση οι δυο αυτοί δημοφιλείς καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην Αθήνα για τη γαλλική φιέστα, για την προώθηση της ταινίας τους, αλλά και για να απολαύσουν τον –όντως- καλοκαιρινό καιρό της Αθήνας.

Την περασμένη Κυριακή στο Λυκαβηττό, ο Ζαν Ρενό και ο Ρισάρντ Μπερί μίλησαν στη Νάνσυ Φαφούτη και τον Νέστορα Πουλάκο για λογαριασμό του tvxs, σε μια συνέντευξη ολίγον πιεστική εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματός τους αλλά και νευρική λόγω του τζετ λανγκ που είχε επηρεάσει… κάπως τον Ζαν Ρενό. Η χολιγουντιανή υφή της ταινίας τους «22 σφαίρες» και οι έντονες ενστάσεις τους επ’ αυτού, το απόλυτο της μεταξύ τους συνεργασίας που ώθησε τον Ζαν Ρενό να εξομολογηθεί ότι «είναι η καλύτερη ταινία που έχω κάνει μετά το “Λεόν”», οι απόψεις τους περί της κρίσης της κινηματογραφικής παραγωγής στη Γαλλία και εν γένει, η πολιτική τους θέση για τα πεπραγμένα στη χώρα τους (σ.σ. έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις τους), όλα τα παραπάνω θέματα κυριάρχησαν στην παρούσα συνέντευξη.