Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Κέντρου Κινηματογράφου, παραχώρησαν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», με αφορμή κάποιες διευκρινίσεις στο πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο και κυρίως για όσα δεν έχουν γίνει ακόμα.

Ads

«Δεν ζητάμε περισσότερα χρήματα για τον κινηματογράφο. Ζητάμε να σταματήσει η σπατάλη και η κακοδιαχείριση. Υπάρχουν χρήματα εγκλωβισμένα στην διεύθυνση κινηματογραφίας του ΥΠΠΟ που δεν αποδίδονται στο Κέντρο Κινηματογράφου, το συμπαραγωγό δηλαδή των ταινιών μας με αποτέλεσμα οι παραγωγές των ελληνικών ταινιών να είναι σε εκκρεμότητα. Χρηματοδοτούνται οι διάφορες περιφερειακές εκδηλώσεις αλλά όχι οι ταινίες. Δεν αποδόθηκαν στο Κέντρο Κινηματογράφου ούτε καν οι 700 χιλιάδες ευρώ από τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο οποίο δεν μετείχαμε τον Νοέμβριο, αλλά είχαμε ζητήσει τα χρήματα να δοθούν στο Κέντρο για την παραγωγή ταινιών», σημείωσαν.

Οι Έλληνες σκηνοθέτες αναζητούν παράλληλα και απάντηση στο μείζον πρόβλημα του χώρου τους, το περίφημο σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο «που θα ανατρέψει την κατάσταση αυτή αλλά ακόμα δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση όπως μας είχαν διαβεβαιώσει από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού», επανέλαβαν σήμερα οι κινηματογραφιστές.

«Είναι κρίμα, ένας κλάδος να πέφτει σε απραξία, επειδή δεν έχει καμία προοπτική ανάπτυξης, κυρίως θεσμικά», υπογράμμισαν.

Ads