Μία αμερικανική ομάδα υπέρμαχων της ανωτερότητας της λευκής φυλής επιτίθεται στην Marvel για την πρόσληψη του μαύρου ηθοποιού Idris Elba για το ρόλο της σκανδιναβικής θεότητας Heimdall για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Kenneth Branagh.

Ads

Η ομάδα, που φέρει το όνομα «Επιτροπή Συντηρητικών Πολιτών» και αντιτίθεται επίσης στους διαφυλετικούς γάμους και στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, έχει στήσει μια ιστοσελίδα όπου καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ταινία. Δηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή της στην κίνηση αυτή που τη βλέπει ως ένα παράδειγμα αριστεριστικού κοινωνικού μηχανισμού.

«Ο εκπρόσωπος τύπου της Marvel, Stan “Lee” Lieber, καυχιέται ότι είναι ένας κύριος χρηματοδότης αριστερών πολιτικών υποψηφίων. Η Marvel έχει επιτεθεί ύπουλα στο κίνημα Tea Party, τους συντηρητικούς και την ευρωπαϊκή κληρονομιά. Τώρα το τραβάνε ακόμα παραπέρα, συμπεριλαμβάνοντας στο κάστινγκ ένα μαύρο για Σκανδιναβό θεό στη νέα ταινία Thor», αναγράφει η ομάδα στο site του.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο Elba που ξεπήδησε από την τηλεοπτική σειρά The Wire και την αστυνομική σειρά Luther του BBC, δηλώνει για το γεγονός αυτό «Ο Thor έχει ένα σφυρί που πετάει προς αυτόν χτυπώντας τα δάχτυλά του. Αυτό είναι οκ, αλλά το χρώμα του δέρματός μου είναι το λάθος;»

Ads

Η επιλογή του σκηνοθέτη να συμπεριλάβει στο καστ έγχρωμους ηθοποιούς ως κατοίκους της πόλης Asgard, δεν είναι ίδια με εκείνη της κινηματογραφικής ομάδας του Peter Jackson για την τέταρτη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών “The Hobbit” που έδιωξαν τον προηγούμενο μήνα μία Βρετανίδα πακιστανικής καταγωγής με την αιτιολόγηση ότι ήταν «πολύ καστανή». Ο υπεύθυνος του συμβάντος, απολύθηκε.

Στην ταινία «Thor» πρωταγωνιστούν επίσης ο Chris Hemsworth και η εβραία ηθοποιός Natalie Portman. Η ταινία πρόκειται να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον επόμενο Μάιο.