Από την Τρίτη 9 έως το Σάββατο 27 Ιουλίου, το αίθριο του Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, βάζει τα καλά του και υποδέχεται ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ με ενδιαφέροντα δρώμενα. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Για τρεις εβδομάδες, στην οδός Πειραιώς 138 θα στηθεί μια πρωτότυπη open air διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει από προβολές ταινιών και συναυλίες, μέχρι εικονικές επισκέψεις σε μουσεία, ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων καθώς και μία ιδιαίτερη κινηματογραφική πρεμιέρα.

image
 
Πιο συγκεκριμένα στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Μουσείου Μπενάκη θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το «Springsteen & I», το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αμερικανού ροκ τραγουδοποιού, το οποίο είναι μια παραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ (Θέλμα & Λουίζ, Ο Μονομάχος).


 
Το συγκεκριμένο φιλμ θα κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα μόνο το βράδυ της 22ας Ιουλίου σε πάνω από 300 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
 
Στα πολύ ενδιαφέροντα του κινηματογραφικού προγράμματος του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Μουσείου Μπενάκη, ξεχωρίζει και το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «We Steal Secrets – The Wikileaks Story».


 
Ένα φιλμ το οποίο αναφέρεται στις αρχές και στα κατορθώματα του γνωστού σάιτ και των όσων επακολούθησαν. Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με γνωστούς συγγραφείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
 
Εισιτήρια προβολών: €10 (κανονικό) / €15 (VIP – διατίθενται ανά δύο άτομα) –  περιλαμβάνεται ένα δωρεάν ποτό.
Εισιτήρια συναυλιών: €10 (προπώληση) / €12 (στην είσοδο).