Ads

Μετά από απουσία 26 ολόκληρων χρόνων, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» και «Ο Αστραπόγιαννος», Νίκος Τζίμας επιστρέφει με «Το Πέταγμα του Κύκνου», μια ελληνοαμερικανική παραγωγή με ένα πλούσιο καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών (μεταξύ άλλων ο Θανάσης Βέγγος) που βγαίνει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2010.

Η ιστορία

Πρόκειται για την ιστορία ενός «golden boy».Σαν φοιτητής ο Αλέξης υπήρξε επαναστάτης, παθιασμένος με τη ζωή, τη φύση, τον έρωτα, την ομορφιά.
Η πολυεθνική όμως στην οποία βρέθηκε να εργάζεται στην πορεία, τον χρίζει βασιλιά με αντάλλαγμα την ψυχή του. Υιοθετεί την ηθική της. Υπηρετεί το Θεό της, το κέρδος. Στον ίλιγγο της επιτυχίας αφήνει πίσω αξίες, φίλους, οικογένεια, τον έρωτα της ζωής του…
Το χρυσό παιδί της πολυεθνικής, γίνεται απλά ένα γρανάζι στον μηχανισμό που πολεμούσε νέος.
Καθώς η απληστία της εταιρίας είναι η αιτία για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, με πολλά ανθρώπινα θύματα, γύρω του εξελίσσεται ένα θρίλερ.
Τον συνταράζει, επαναστατεί, έρχεται αντιμέτωπος με τα «μεγαθήρια».
Η σύγκρουση θα είναι αδυσώπητη.
Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε. Τη ζωή του…

Ads

Πρωταγωνιστούν
James D’ Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman,Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννης Βούρος, , Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μπέττυ Μαγγίρα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Ψαρράς, Μενέλαος Ντάφλος, Δέσποινα Μοίρου Δημήτρης Βερύκιος, Άλκης Παναγιωτίδης, Αλέξια Τερεζάκη, Στράτος Κανιαμός, Βίκυ Κουμούτσου, Δημήτρης Μακαλιάς και πολλοί άλλοι…

Συντελεστές
Σενάριο: Νίκος Τζίμας
Σύμβουλοι Σεναρίου: Ανδρέας Φραγκιάς , Θανάσης Βαλτινός
Συνεργάτες Σεναρίου: Μπάμπης Τσικληρόπουλος, Γιάννης Χρυσούλης, Θάνος Ξηρός και ο Chris Fallon
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Λουκάς Θάνος
Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας
Φιλμ: 35mm Kodak
Ήχος: Dolby Digital

Ο σκηνοθέτης

Ο Νίκος Τζίμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζάλογγο, στη νοτιοδυτική Ήπειρο. Τέταρτο παιδί μίας οικογένειας με 5 παιδιά, ο Νίκος Τζίμας έμαθε την ιστορία των προγόνων του και όλες του οι ταινίες είτε γυρίστηκαν στην Ήπειρο, είτε έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά εκείνης της περιοχής.
Αφού τελείωσε το σχολείο, πήγε στην Αθήνα, έχοντας σαν όνειρο να φοιτήσει στην σχολή κινηματογράφου. Δούλεψε διαδοχικά σε πολλές δουλειές, για να συντηρήσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τις 2 αδερφές του.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και με την υποστήριξη της οικογένειάς του και έγινε σκηνοθέτης.
Έχει σκηνοθετήσει 5 ταινίες μεγάλου μήκους και 2 μικρού μήκους.
Όλες οι μεγάλου μήκους ταινίες του έτυχαν Διεθνούς Αναγνώρισης και απέσπασαν πολυάριθμα σημαντικά Βραβεία, έχουν όλες διανεμηθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ο Νίκος Τζίμας ξεχώρισε με την ταινία «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο», μια ταινία-ύμνο στα δημοκρατικά ιδεώδη και τον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη που υπερασπίστηκε με τη ζωή του τα λαϊκά συμφέροντα, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία, την ταραγμένη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ως παραγωγός υπογράφει 45 ταινίες και 8 τηλεοπτικές σειρές μέσω της εταιρίας του Athens Films Productions.

Φιλμογραφία:
Γι’ αυτές τις ηρωίδες- Μικρού Μήκους
Το Κορίτσι με το Ράδιο- Μικρού Μήκους
Οι Νέοι Θέλουν Να Ζήσουν
Ο Τάφος των Εραστών
Ο Αστραπόγιαννος
Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο
Τα Χρόνια της Θύελλας
Το πέταγμα του Κύκνου