Το tvxs προσφέρει πέντε διπλές προσκλήσεις στα Μέλη Χωρίς Σύνορα που θα στείλουν e-mail στο [email protected] μέχρι την Τρίτη 08/02 στις 6μ.μ. για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Κόσμος Κατά τη Monsanto», που προβάλλεται από την ομάδα CineDoc την Τετάρτη 09/02 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ads

Ποιος ήξερε ότι ακόμα και οι ποντικοί απέφευγαν να φάνε τις μεταλλαγμένες πατάτες; Πόσα ξέρουμε επίσης για την ψευδή πληροφόρηση, τη μόλυνση ολόκληρων περιοχών, ακόμη και πόλεων, με απόβλητα, όπως και για την εξαγορά πολιτικών και κυβερνήσεων για να παραβλέψουν διεθνείς νόμους και κανονισμούς; Μέσα σε έξι μόλις μήνες, 680 Ινδοί αγρότες αναγκασμένοι να αγοράζουν τους σπόρους τους αυτοκτόνησαν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

«Ο κόσμος κατά τη Monsanto» της Marie-Monique Robin, μια διεθνής συμπαραγωγή του γαλλογερμανικού καναλιού ARTE στην οποία συμμετείχε και η ΕΡΤ, δείχνει πώς είναι και πώς μεταλλάσσεται ο κόσμος κατά τη μια και μοναδική εταιρεία που παράγει το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως!

Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τους κινδύνους που απειλούν τη διατροφή μας και την παραδοσιακή γεωργία. Γιατί το να ελέγχεις τους σπόρους, σημαίνει ότι ελέγχεις απόλυτα την παραγωγή τροφής της ανθρωπότητας.

Ads

Η Monsanto, η πολυεθνική που από την ίδρυσή της πριν 108 χρόνια «απολαμβάνει» τον τίτλο της πιο ρυπογόνου και επικίνδυνης εταιρείας στην ιστορία της βιομηχανίας, κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ κατά εταιρείας.

Οι λόγοι αφορούν την απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της.
Η προβολή θα ξεκινήσει με ένα σπάνιο ταινιάκι επικαίρων με θέμα το περιβάλλον από το Εθνικό ΟπτικόΑκουστικό Αρχείο.

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.
Προπώληση στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Σίνα 31, Αθήνα
Πληροφορίες: www.cinedoc.gr, [email protected], Τηλ.: 210 7211073