Σε καταγγελία του διορισμού του Γιώργου Παπαλιού στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προχώρησε η Διασωματειακή Επιτροπή Φορέων του Οπτικοακουστικού Χώρου. Σε επιστολή της, η Διασωματειακή χαρακτηρίζει τον επαναδιορισμό του κ. Παπαλιού «αιτία πολέμου» ενώ ορίζει ως το μοναδικό υπεύθυνο της κατάστασης τον Υπουργό Πολιτισμού.

Ads

Ευθύνες αποδίδονται άμεσα στον Π. Γερουλάνο, καθώς η Διασωματειακή εγκάλεσε τον τελευταίο γιατί «δικαίωσε τον άνθρωπο που κατέλυσε θεσμούς και αξίες, χρεώνοντας το ΕΚΚ με 17.500.000 ευρώ με δαπάνες και υποχρεώσεις ασύμβατες προς τις δυνατότητές του, σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός έχει κληθεί από την κυβέρνηση να κάνει θυσίες με αντάλλαγμα την οικονομική ανάκαμψη της ώρας».

Με την επιστολή της προς τον υπουργό η Διασωματειακή επιχείρησε χθες να αποτρέψει το διορισμό του κ. Παπαλιού, απευθύνοντας έκκληση στον κ. Γερουλάνο να «λογικευτεί πριν τον διορίσει». Η Επιτροπή υπενθύμιζε εγγράφως στο κ. Γερουλάνο ότι ο κ. Παπαλιός «έχει διχάσει τον κινηματογραφικό χώρο με μια ομάδα ευνοούμενων μεγαλοπαραγωγών- σκηνοθετών και έχει απαξιώσει σωματεία, φορείς, συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους και όλους τους άλλους σκηνοθέτες», και ότι έχει προβεί σε «πραξικόπημα με το οποίο προσπάθησε να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εκλογές γιατί φοβόταν ότι θα εκλεγόταν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα έλεγχε τις δραστηριότητές του».

Τέλος, η Διασωματειακή δε διστάζει να χαρακτηρίσει «αντισυνταγματική» την κατάργηση του παρόντος Δ.Σ. του ΕΚΚ και τον διορισμό νέου από τον Υπουργό Πολιτισμού όταν ψηφιστεί ο κινηματογραφικός νόμος και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού για την κατάρριψή του.

Ads