Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Ξεκίνησε το 1999 από τις ΗΠΑ και γρήγορα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Εμπνευστής της, ο αμερικανός ακτιβιστής Ντάνα Μπίλ, από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, με σύνθημα «Θεραπεία και όχι Πόλεμοι για τα Ναρκωτικά».

Ads

Στόχος των οργανωτών είναι το δικαίωμα σε πιο ανθρώπινες, αντιαπαγορευτικές πολιτικές, που δεν αντιμετωπίζουν τη χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά προωθούν την απεξάρτηση του χρήστη με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του παράνομου εμπορίου.

Αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν και φέτος στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης με μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.

Ads

Περισσότερες από 270 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος – για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας 2010

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Μάη

Παραλία Μοσχάτου (Ποσειδώνος, στάση Μοσχάτο)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ…
….για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
…για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί ναρκωτικών ουσιών

Το 6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μάη, στη Παραλία Μοσχάτου, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Live Stage
20.00 – 04.00: no way out, birthmark, Θεοδωσία Τσάτσου, mc yinka & urbanix, professor skank, direct connection, vlastur

Dance Stage
19.00 – 21.00: ανοιχτή συνέλευση «Συμμαχία αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά»
21.00 – 04.00: andreas fuzzbox [freeze mag], kredo [init], insom & oze [urban danja], kernelcoremode [creative space], funxion

Σάββατο 8 Μαΐου

Live Stage
20.00 – 04.00: animanation, dxm, skaribas, one drop fwd, fundracar, 63 high

Hip Hop Stage
19.00 – 03.00: flowjob, ανάφλεξη & dj everlast, kanonas & supreme of rns, tfs, antiπoina, 6aria, univers, klmt union (knn-οdv), κύκνειο άσμα + άγρυπνοs, spike 69, dagobah system, μυστική συνταγή, ντεμοντέ, afrocream, ψυχικά αποθέματα, technical flerts, βρώμικα κόλπα, golden child

dj set: jeff-1, dj coyote vs circo inverso, urban joints, shitbrain, hosted by: monkey man

Dance Stage
19.00 – 21.00: συζήτηση με προσκεκλημένους ομιλητές
21.00 – 04.00: dj war [freeze mag], tigran [psyacoustics], emov live, crystal zero [void network], nikitas, iraklis mindphaser [natural high]

all festival visual art: void optical art lab, global eye, the light motiv visuals

Supported By: ηλιόσποροι, κενό δίκτυο, ελευθεριακός σύνδεσμος απεξάρτησης, φίλοι του ανθρώπου, encod, οικολόγοι πράσινοι, νέοι πράσινοι, σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, greek cannabis society, rastavibe, 1step forward, init, natural high family, sub & dub, seedism.com, softsecrets.nl, pyramidseeds.com, fullcolor.gr, reggae.gr, lazy dayz, tsirko mendes, radioneverland.gr

Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010

Κυριακή 25 Απριλίου, 15.00 – 02.00

Στρατόπεδο Κόδρα, Καλαμαριά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ…
…για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
…για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί ναρκωτικών ουσιών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκηνή 1

17.00 – 18.00 CHUPAKAVLAS
18.15 – 19.30 SKARIBAS
19.30 – 20.45 SALMAGUΝDI & The hodgepodge
20.45 – 22.00 ANIMANATION
22.00 – 23.15 SOULFIRE
23.15 – 00.30 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ
00.30 – 02.00 63 HIGH

Σκηνή 2

15.00 – 16.30 Zoltan Tribe Soundsystem
16.30 – 18.00 Stefanatty & Rastayouth

18.00 – 20.00 Συζήτηση με ομιλητές:

Γιώργος Στάμκος, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού “Ζένίθ”, “Ένα σύντομο ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα”

Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, “…ξεπίτηδες για να φανεί πως ίσια λογιούνται η λευτεριά με τα χασίσια…”, με αφορμή μια στροφή του Βάρναλη.

Θοδωρής Ρεβενάκης, ψυχολόγος, π. επιστημονικός υπεύθυνος Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών (Ψ.Ν.Θ.) “Εξάρτηση-Απεξάρτηση και Συνωμοσία της Σιωπής”

Ελεάννα Ιωαννίδου, δικηγόρος- Νομική Ομάδα Συμμαχίας “Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά”, “Οι προτάσεις της Συμμαχίας για την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις απαγορευμένες ουσίες”

Συντονίζει ο Γιώργος Στάμκος. Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν βουλευτές και πολιτικά κόμματα.

20.30 – 23.00 Ρεμπέτικη Κομπανία
00.00 – 02.00 PONY LICKS

Σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας της δεύτερης σκηνής θα υπάρχουν θεατρικά δρώμενα από την καλλιτεχνική ομάδα Ouga Klara, Juggling Show από την ομάδα Tsirko Mendes, Έκθεση Κόμιξ από το Θείο Τραγί, Έκθεση Κόμιξ Σταύρακας, Food Market από την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης με βιολογικές πίτες, BBQ και λιχουδιές. Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν περίπτερα συλλογικοτήτων και φορέων, αγορά χειροτεχνημάτων και βιολογικών προϊόντων.