Ads

Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί, ο ηθοποιός Άρτο Απαρτιάν ύστερα από πνευμονικό οίδημα και έμφραγμα. Σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία του αξιόλογου ηθοποιού που «έσβησε» στα 54 χρόνια του, στις 18.00 στο νεκροταφείο Βύρωνα. Θα προηγηθεί στις 17.00 η νεκρώσιμος ακολουθία στην αρμένικη εκκλησία.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, ο αρμενικής καταγωγής ηθοποιός αποφοίτησε το 1984 από τη δραματική σχολή Πέλου Κατσέλη και μπήκε στο χώρο του θεάτρου παίζοντας το 1984 στον «Κύκλο με την κιμωλία» του Μπρεχτ, του Βολανάκη. Η τελευταία του θεατρική συμμετοχή ήταν στην «Εκατομμυριούχο» Μπέρναρντ Σο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλευρό της Νόνικας Γαληνέα (2009). Τον χειμώνα θα συμμετείχε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε σε περίπου πενήντα θεατρικές παραστάσεις όλων των ειδών, από κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο μέχρι αρχαίο δράμα. Συνεργάστηκε σκηνοθέτες όπως οι: Σπ. Ευαγγελάτος, Μ. Βολανάκης, Σ. Χατζάκης, Θ. Μουμουλίδης, Στ. Λιβαθινός, Στ. Φασουλής, Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Τσιάνος, Γ. Κιμούλης κ.ά.

Στον κινηματογράφο έπαιξε κυρίως σε δεύτερους ρόλους σε ταινίες όπως οι: «Ομηρος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Θα το μετανιώσεις» της Κατερίνας Ευγγελάκου, «Οι απόντες» του Νίκου Γραμματικού, «Μικρό έγκλημα» του Χρίστου Γεωργίου, «Σημάδια της νύχτας» του Πάνου Κοκκινόπουλου, «Πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά και «Guilt» του Βασίλη Μαζωμένου η οποία ήταν και η τελευταία του κινηματογραφική συμμετοχή.

Ads