Στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 της Δευτέρας η κηδεία του Δημήτρη Καμπερίδη, του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού που έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο.

Ads

Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Φοίτησε στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλου Κατσέλη. Συμμετείχε, σπουδαστής ακόμα, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, αλλά και ως χορευτής στην ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Πρωτοεμφανίστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πυρήνα που δημιούργησε το Ελεύθερο Θέατρο.

Στη δεκαετία του 80 μαζί με άλλα μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου δημιούργησαν το θέατρο «Αμόρε» και την ομάδα «Θέατρο της Αθήνας». Έχει συνεργαστεί με το θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλούς ιδιωτικούς θιάσους.

Εμφανίστηκε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Λ. Παπαστάθη, Ν. Σμαραγδή κ.ά. Ο Δ. Καμπερίδης ήταν, τέλος, ο συγγραφέας της νουβέλας «Η κιβωτός της Πελαγίας».

Ads