Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνει το 2012 το Θεάτρο τέχνης Κάρολος Κουν. Για το λόγο αυτό επιστρέφει στην παράδοση και την ιστορία με δύο ελληνικά έργα, ένα κλασικό έργο του Μπέκετ και δύο διασκευές μυθιστορημάτων.

Ads

 

Συγκεκριμένα, φέτος θα ανεβούν στο σανίδι δύο ελληνικά έργα: το «Ο δρόμος περνάει από μέσα», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου και με πρωταγωνιστές τους Άγγελο Αντωνόπουλο και Μαρίνα Ασλάνογλου. Και το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Χαίρε Νύμφη» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και πρωταγωνιστές τη Μαρία Πρωτόπαππα και τον Γιάννο Περλέγκα.

 

Παράλληλα, το έργο του Μπέκετ “Περιμένοντας τον Γκοντό” που είχε ανεβεί στο Θέατρο Τέχνης το 1968 ξαναανεβαίνει αλλά αυτή την φορά τους αντρικούς ρόλους θα ενσαρκώσουν τέσσερις καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιοί.

Ads

 

Επιπλέον, θα παιχτούν διασκευές ενός κλασικού αλλά πάντα μοντέρνου και ενός σύγχρονου βαθιά πολιτικού μυθιστορήματος. Το πρώτο είναι το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Απλά περίπλοκα», το οποίο σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης  και το δεύτερο το έργο της Ελφρίντε Γιέλινεκ, βραβευμένης με Νόμπελ, «Περί Ζώων» σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση και με πρωταγωνίστρια τη Βίκυ Βολιώτη. Στην παιδική σκηνή θα παίζεται το έργο «Πινόκιο».