Την ικανοποίησή του εκφράζει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου για το αποτέλεσμα του χθεσινου δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκαν κατά της επαναλειτουργίας των πυρηνικών σταθμών της Ιταλίας.

Ads

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου αναφέρει “Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για το σημερινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, με το οποίο οι ιταλοί πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό, που ξεπέρασε το 95% είπαν ΟΧΙ στα σχέδια της Κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών.

Το αποτέλεσμα αποτελεί μιά ακόμα νίκη στον αγώνα για την κατάργηση όλων των πυρηνικών σταθμών στην Ευρώπη και όλο τον Κόσμο. Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου μετά και από αυτό το αποτέλεσμα επισημαίνει τις πολύ καλές συνθήκες που διαμορφώνονται για ένα αποτελεσματικό αγώνα κατά της μόνης ουσιαστικά απειλής που προβάλει σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας, που δεν είναι άλλη από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει στην ατζέντα των επικείμενων συζητήσεων με τη γειτονική χώρα, το θέμα αυτό και να απαιτήσει τη ματαίωση με κάθε τρόπο της κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων στην Τουρκία.”