Μ’ ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα Αθηναϊκή καταφέρεται εναντίον του νυν δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Πατούλη. Η εφημερίδα πραγματικά περνά από κόσκινο τη δημαρχία Πατούλη, καταγγέλει οικονομικά σκάνδαλα, «προεκλογικά δωράκια σε μεγαλοεργολάβους», και ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας δημοσιεύοντας κάθε τόσο ανυπόγραφα εξωφρενικά σχόλια του ύφους «Η σύζυγος του δημάρχου των Β.Π. είναι –κατά γενική ομολογία- ωραία γυναίκα! Το επιβεβαιώνει και ο οδηγός της (πιστέψτε μας, κάτι θα ξέρει παραπάνω…)».

Ads

Αναδημοσίευση από το blog του Μανώλη Ανδριωτάκη

Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κυκλοφορεί στο Μαρούσι ένα ενημερωτικό δελτίο στο οποίο εξηγεί Γιατί η εφημερίδα Αθηναϊκή δημοσιεύει ανακρίβειες σε βάρος του Δήμου Αμαρουσίου. Η επίθεση γίνεται, σύμφωνα με το Δήμο Αμαρουσίου, γιατί οι ιδιοκτήτες της Αθηναϊκής είναι πίσω από μια μεγάλη εταιρεία εκμετάλλευσης διαφημιστικών πινακίδων.

Καθώς ο εν λόγω δήμος, φέρεται να πρωταγωνιστεί στις αποξηλώσεις των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, γίνεται εύκολος στόχος απ’ τις εταιρείες της υπαίθριας διαφήμισης: αυτό είναι το σκεπτικό του Δήμου Αμαρουσίου. Ωστόσο, στα όσα διατείνεται ο Δήμος υπάρχει μια μεγάλη αναλήθεια. Την επίθεση δεν τη δέχεται γιατί πρωταγωνιστεί στις αποξηλώσεις. Οι αποξηλώσεις γίνονται με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, το Υπουργείο Υποδομών και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα κι όχι στο Δήμο Αμαρουσίου που εδώ και χρόνια αποξηλώνει πινακίδες οι οποίες ξαφνικά φυτρώνουν στα ίδια σημεία!

Ads

Τις επιθέσεις τις δέχεται γιατί συναίνεσε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Πριν την πρωτοβουλία της διυπουργικής, η Αθηναϊκή δεν καταφερόταν τόσο ανοιχτά και σφοδρά εναντίον του κ. Πατούλη. Όταν ο τελευταίος είδε ότι η κυβέρνηση δεν αστειεύεται, αναγκάστηκε να δώσει τέρμα σ’ αυτή την ιστορία. Τέρμα πια το κυνηγητό, και η διγλωσσία. Τώρα η εντολή άνωθεν είναι: τελεσίδικη εφαρμογή του νόμου και μηδενική ανοχή στους παρανομούντες. Απ’ την άλλη, οι εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης μέχρι πριν λίγο διαμαρτύρονταν λέγοντας «δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε κανονικά τους Δήμους κι εκείνοι να ξηλώνουν τις πινακίδες μας…».

Αυτή ήταν η σχέση που είχαν μέχρι πριν λίγο με το Δήμαρχο. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και το παιχνίδι έχει λάβει διαστάσεις ενός βρώμικου πολέμου μεταξύ των δύο κύριων μερών που ευθύνονταν για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο Μαρούσι. Διαστάσεις που αφορούν και την αντιπολίτευση του Δήμου, η οποία πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο θέμα της υπαίθριας διαφήμισης, για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα του παρελθόντος. Να που η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση μπαίνει στην προεκλογική ατζέντα με το πραγματικό της, παράνομο και δυσώδες, πρόσωπο.