Έκθεση στην οποία καταγγέλλει την παράνομη δόμηση εντός των ορίων του υγρότοπου Μεσολογγίου, απέστειλε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον εισαγγελέα. Όπως σημειώνεται στην ειδική έκθεση, περισσότερα από 700 αυθαίρετα κτίσματα έχουν «ξεφυτρώσει» στη λιμνοθάλασσα, η οποία ως υγρότοπος προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ramsar.

Ads

Σύμφωνα με την έκθεση, ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν ο πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αλλά και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Οινιάδων.Ευθύνες ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», φέρεται να έχει και η νομαρχία καθώς η Διεύθυνση Πολεοδομίας δεν έχει προχωρήσει σε αυτοψίες, αλλά δεν έχει εισηγηθεί και την κατεδάφιση των κτισμάτων που βρέθηκαν εντός δημοσίων εδαφών.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) αναμένεται να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή μη 37 κτισμάτων τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του υγρότοπου και οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν καταθέσει προσφυγή, με την Ορνιθολογική Εταιρεία και τον τοπικό οικολογικό σύλλογο να καταθέτει υπέρ του Δημοσίου.