Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Θεσπρωτία, ενώ δύο νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν τα ξημερώματα σε Κυπαρισσία και Μεγαλόπολη. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Ζηλευτό Λαμίας, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στα Κύθηρα.

Ads

Στις 1:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Νεοχώρι Μεγαλόπολης. Στην περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στις 3:35 τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά και στην Κυπαρισσία, στην περιοχή Βρύσες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Στην Κεφαλλονιά, η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Σιμωτάτα και απείλησε τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται και σε πευκοδάσος στη Λευκάδα. Η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο Καρυάς και εξαπλώθηκε προς την Εγκλουβή και τον Αγιο Ηλία. Επιχειρούν δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ads

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί δασικές εκτάσεις στη Λιθακιά Ζακύνθου. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν 2 αεροσκάφη, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαμπάς Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή: in.gr