Την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στις νοτιότερες περιοχές της Νέας Υόρκης από σήμερα Παρασκευή, εν όψει του τυφώνα Αϊρίν που αναμένεται να πλήξει την περιοχή αύριο Σάββατο, ζήτησε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Την ίδια ώρα ένας μεγάλος αριθμός Πολιτειών έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ads

«Οι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε νοτιότερες περιοχές θα πρέπει από την Παρασκευή, να αρχίσουν να μετακομίζουν, προτού ο τυφώνας Αϊρίν πλήξει, όπως αναμένεται, την περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ.

Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν, καθώς εκτιμάται ότι το Σάββατο – ημέρα που αναμένεται να κτυπήσει ο τυφώνας – θα «μπλοκάρει» το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης.

Εν τω μεταξύ, σε αναμονή του τυφώνα «Αϊρίν» βρίσκεται μεγάλος αριθμός Πολιτειών που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η υπηρεσία Μεταφορών της πόλης προειδοποίησε ότι κατά το Σαββατοκύριακο ενδεχομένως να υπάρξει και πλήρης διακοπή στη λειτουργία των συγκοινωνιακών μέσων, ανάλογα με τη σφοδρότητα των καταιγίδων που θα εκδηλωθούν ως αποτέλεσμα του τυφώνα.

Ads

Τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ακτής εκκενώνονται οι περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς υπάρχει φόβος για πλημμύρες. Οι αρχές της Μασαχουσέτης προειδοποίησαν τους κατοίκους για πιθανές διακοπές ρεύματος αλλά και για ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στο στόχαστρο του «Αϊρίν» αναμένεται να βρεθούν και οι μεγάλες αγροτικές εκτάσεις της Β. Καρολίνας. Μεγάλο μέρος της σοδειάς δεν έχει ακόμα συγκεντρωθεί και τοπικοί παράγοντες σημειώνουν πως ο τυφώνας έρχεται μετά από μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες καλαμποκιού.