Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου, με τον αριθμό των αδέσποτων παγκοσμίως να φτάνει περίπου στα 600 εκατομμύρια. Ο σεβασμός και η προστασία των πλασμάτων της γης που βρίσκονται σε κίνδυνο αποτελεί υποχρέωσή μας. Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε είναι η υιοθεσία και η καταγγελία τυχόν κακοποίησης ζώων.
 

Ads
  • Τα του κόσμου υπάρχουν για τους δικούς τους λόγους. Δεν φτιάχτηκαν για τους ανθρώπους, όπως οι μαύροι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για τους λευκούς ή οι γυναίκες για τους άνδρες. -Alice Walker
  • Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων. -Λεονάρντο Ντα Βίντσι
  • Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα -Μαχάτμα Γκάντι

H Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010, με πρωτοβουλία ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

image

Η λύση του προβλήματος των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων βρίσκεται στην παιδεία, τις στειρώσεις, την υιοθεσία, τις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και οι φιλοζωικές καμπάνιες.  

Όπως αναφέρει το adespoto.gr, πρέπει να απαιτούμε από τις χώρες μας και τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα με ανθρώπινους τρόπους.

Ads

image
 
Δυστυχώς, η χρονιά του 2012 ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα καθώς η συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας έχει κάνει θύματα και τα ζώα.
 
Καταφύγια χωρίς πόρους παλεύουν να φροντίσουν τα αδέσποτα χωρίς κρατική επιχορήγηση ενώ ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα ζώα τους λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό. Νεογέννητα ζώα πετιούνται στα σκουπίδια καθώς κάποιοι δεν φροντίζουν ή αδυνατούν να στειρώσουν τα ζώα τους. Άλλοι τα εγκαταλείπουν δεμένα σε πάρκα, μαζί με τα μπολ τους και τα λουριά τους.

image
 
Οι δε κακοποιήσεις για ακόμα μία χρονιά βρίσκονται στο ζενίθ με εκατοντάδες περιστατικά κακοποιήσεων και ελάχιστες τιμωρίες, απογοητευτικές, παρά τον νόμο 4039/2012.
 
Παρόλ’ αυτα, πρέπει να πιστεύουμε στις φωτεινές εξαιρέσεις, ανθρώπους που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα, ακόμα και τυφλά ή δίποδα, τονίζεται στο adespoto.gr, καθώς και ανθρώπους που έγιναν εθελοντές, ανθρώπους που καταγγέλλουν κακοποιήσεις. Μακάρι η Ελλάδα να βγει από το σκοτάδι και τα ζώα επίσης.

image

Τα ζώα δεν σας ζητάνε κάτι δύσκολο. Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μία στείρωση αν μπορείτε…μα πάνω απ όλα λίγο ενδιαφέρον…Και ποτέ δεν ξέρεις…η τύχη του χαμογελά αν εσύ νοιαστείς.

Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: strayanimalsday.org & 
facebook.com/strayanimalsday