Την επίδραση του ανθρώπου στη φύση έχει ως κύριο θέμα η φετινή έκθεση «Veolia Environment Wildlife Photographer of the year», την οποία διοργανώνουν από κοινού το βρετανικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το περιοδικό BBC Wildlife. Οι εκατό καλύτερες φωτογραφίας, χλωρίδας αλλά και πανίδας, θα εκτεθούν στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Ads

image

Κάθε χρόνο χιλιάδες καβούρια ξεπροβάλλουν από τα βάθη της θάλασσας στην Αυστραλία και στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζοντας τεράστια πυργάκια. Σκοπός να προστατευτούν από τους εχθρούς τους, αλλά και να βρουν κάποιο ταίρι.

image

Ads

Ο φωτογράφος είχε σκοπό να φωτογραφίσει τα πιράνχας στο ποτάμι αυτό της Βραζιλίας. Οι ενέργειές του, όμως, προσέλκυσαν κι αυτόν τον κροκόδειλο Καϊμάν, ο οποίος θέλησε να δει τι συμβαίνει.

image

Η περιέργεια της συγκεκριμένης χελώνας Καρέτα Καρέτα για το δίχτυ που βρέθηκε στη θάλασσα μεταξύ Βαρκελώνης και Βαλεαρίδων νήσων την είχε καταδικάσει σε αργό, βασανιστικό θάνατο. Είχε μπλεχτεί σε αυτό και προσπαθούσε ώρα να ξεφύγει, πριν την απελευθερώσει, εν τέλει, ο φωτογράφος.

image

Πέντε ολόκληρες ημέρες ακολουθούσε ο φωτογράφος τους συγκεκριμένους γατόπαρδους για να απαθανατίσει μια σκηνή κυνηγιού. Την τελευταία μέρα κι αφού κατάφερε να βρει την τοποθεσία του αγαπημένου «μεζέ» των αιλουροειδών μέσα στο εθνικό πάρκο, κατάφερε να τραβήξει τη φωτογραφία που ήθελε.

image

Αφού πέρασε ώρες στα βάθη του υγρού δάσους της Κόστα Ρίκα, ο συγκεκριμένος φωτογράφος συνειδητοποίησε ότι τα μυρμήγκια είναι πολύ πιο δραστήρια τις βραδινές ώρες, συχνά κόβοντας και μεταφέροντας κομμάτια φύλλων πολύ μεγαλύτερα από το μέγεθος των ίδιων.