Την κατάθεση νομοσχεδίου για το ποδήλατο προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, με επιστολή της προς τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης ποδηλατών,«ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ».

Ads

Ανέφερε ότι το σχέδιο «Αθήνα 2014» για την ανάπλαση της πρωτεύουσας θα έχει οφέλη και για τους ποδηλάτες και πρόσθεσε ότι προωθείται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα εκτείνεται από τη Κηφισιά μέχρι το Φάληρο.

«Υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά. Είναι αναγκαίο να ασκηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την πολεοδομία και την κινητικότητα και το υπουργείο είναι αποφασισμένο να το κάνει», σημείωσε στην επιστολή της. Παράλληλα, εκτίμησε ότι πολλές από τις προτάσεις της ομάδας ποδηλατών θα ενσωματωθούν στο σχετικό νόμο.

Οι «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ» ζητούν, μεταξύ άλλων, να επιτραπεί η μεταφορά των ποδηλάτων από το Μετρό, να υλοποιηθεί δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να αλλάξει ο ΚΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό.

Ads

Η Τίνα Μπιρμπίλη δεσμεύτηκε ότι ο νόμος δεν θα αφορά μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στα προβλήματα κάθε ελληνικής πόλης. «Προσβλέπω ότι η συνάντηση που σύντομα θα έχουμε θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικότερα τις βάσεις συνεργασίας μας, η οποία θα είναι για το υπουργείο πάρα πολύ σημαντική», καταλήγει η επιστολή.

Σημειώνεται ότι οι “ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ” διοργανώνουν ποδηλατοπορεία, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αθήνα. Η αφετηρία θα βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως και η πορεία θα κινηθεί στους κύριους οδικούς άξονες του κέντρου της πόλης. Στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας θα χωριστεί σε δύο κατευθύνσεις. Κάποιοι θα επιστρέψουν προς το Πεδίον του Άρεως, οι υπόλοιποι θα κινηθούν προς τα βόρεια προάστια και τη Νέα Ερυθραία, για μια «επίσκεψη σε γνωστό μας ποδηλάτη», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.