Για 4η χρονιά πραγματοποιείται φέτος η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, αλλά και την απόδειξη του ότι είναι εφικτό να παράγουμε μόνοι μας όλα όσα χρειαζόμαστε.

Ads

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια γιορτή. Η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας κάθε χρόνο “ταξιδεύει” σε άλλο τόπο ανά την Ελλάδα. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στο κρηπίδωμα της παραλίας Χαλκίδας.

Στη γιορτή θα συμμετάσχουν παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες από όλη τη χώρα. Η παρασκευή ψωμιού με προζύμι, σαπουνιού, οδοντόκρεμας και σκόνης πλυντηρίου, οι συμβουλές ομορφιάς με βάση το σταφύλι κι άλλα φρούτα εποχής, τα εργαστήρια κεραμικής, ανακύκλωσης και κοσμήματος από το Περού είναι κάποια από τα εργαστήρια και τα σεμινάρια που πραγματοποιηθούν τις τρεις μέρες γιορτής.

Παράλληλα, διοργανώνεται ανταλλακτικό παζάρι με βιβλία, ρούχα και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται κάποιος και είναι σε καλή κατάσταση, ενώ κάθε βράδυ θα παίζουν μουσικά σχήματα.

Ads

“Είμαστε εδώ για να επιμείνουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε παράγοντας οι ίδιοι με φυσικούς τρόπους την τροφή και τα ποτά μας, τα φάρμακα και τα καλλυντικά μας, τα παιχνίδια και τη διασκέδασή μας. Ο καθένας μας είναι εδώ για να δείξει το αποτέλεσμα του κόπου του, να μοιραστεί την εμπειρία του και τις όποιες γνώσεις του. Δεν εμπορευόμαστε τη δουλειά μας. Τη διαχειριζόμαστε μόνοι μας” αναφέρει η ανακοίνωση της Γιορτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου.