Διανομή περισσότερων από 2.000 σπορόφυτων από ντόπιες-παραδοσιακές ποικιλίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 11.00, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Βοτανικός Κήπος» στην Πετρούπολη.

Ads

«Οι σπόροι που φυτέψαμε μαζί το Φλεβάρη, δέχτηκαν την φροντίδα μας, έγιναν φυντανάκια και είναι έτοιμοι να επιστραφούν σε όποιον θέλει να συνεχίσει την ανατροφή τους και να απολαύσει τους καρπούς τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Θα μοιραστεί ντομάτα Μπατάλα, πιπεριά Φλωρίνης, μαρούλι Τρικάλων, κολοκύθα Καρδίτσας, πεπόνι χειμωνιάτικο, πεπόνι Πάρου, ενώ θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα μετά μουσικής.

Ο «Βοτανικός Κήπος» είναι έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο δεν λειτούργησε. Το κτίριο, το οποίο ήταν εντελώς κατεστραμμένο, καταλήφθηκε και μετατράπησε σε χώρο πολιτισμικής δημιουργίας, οικολογικών – κοινωνικών δράσεων. Ο Βοτανικός χώρος έχει ενταχθεί από την προηγούμενη χρονιά στην εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι», η οποία έχει ως στόχο τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Ads