Το πρόγραμμα «Μια οικογένεια στον κόσμο» του Fair World θα τεθεί σε εφαρμογή πολύ σύντομα στη Σαγκάη με σκοπό να μειωθούν οι εκπομπές CO2 έως το 2015. Περιλαμβάνει μάλιστα την κυκλοφορία μιας ημερήσιας εφημερίδας που θα περιγράφει τη καθημερινή αστική ζωή της οικογένεια του κ. Hao, σε μια Σαγκάη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Η εφημερίδα στοχεύει στο να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα οφέλη που μπορεί κανείς να περιμένει από μια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.

Ads

Στα πλαίσια του προγράμματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος Yin Yang, θα εκτεθούν οικολογικά τεχνολογικά ευρήματα που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Η έκθεση θα γίνει σε μια έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων στο Pudong ενώ τα πέντε «περίπτερα» θα μπορούν να φιλοξενούν περίπου 10.000 επισκέπτες την ημέρα. Αυτή η μονάδα που θα παρουσιάζει εκθέματα «ανώτατης κλίμακας», θα είναι η μεγαλύτερη της έκθεση παγκοσμίως της Expo.

Ο στόχος είναι να επικοινωνεί το κοινό με στοιχεία της ιστορίας, προκειμένου να ανακαλύψουν τις νέες τεχνολογίες που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015. Οι νέες τεχνολογίες που θα εκτεθούν πρόκειται να περιλαμβάνουν εφαρμογές σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής, από την κουζίνα του σπιτιού μας μέχρι και σε ιατρικά εργαλεία. Η οικογένεια του κ. Hao χρησιμοποιεί εναλλακτικές τεχνολογίες κάνοντας τη ζωή τους περισσότερο υγιεινή και ασφαλής.

«Τα προγράμματα επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές CO2, με τη χρήση και την εφαρμογή νέων προηγμένων τεχνολογιών. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο και σύντομα οι απλοί πολίτες θα μπορέσουν να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας της χαμηλής εκπομπής CO2», υποστηρίζει ο Yin Yang.

Ads

Από την 1η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της παγκόσμιας έκθεσης της Expo, η ιστοσελίδα www.we-are-world.com, η οποία στην Κίνα είναι η πρώτη διαδραστική κοινότητα ατόμων και οικογενειών που έχουν υιοθετήσει ένα «πράσινο» τρόπο ζωής, θα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να υπολογίσει τις εκπομπές του CO2. Η ιστοσελίδα θα προωθήσει την εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο «Είμαι δεσμευμένος να κάνω δέκα πράξεις για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» και ζητάει από τους επισκέπτες του να «αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υιοθετήσουν καινοτόμους τρόπους ζωής».

Πηγή: Liberation