Δεν διαπιστώθηκε διαρροή στην εξέδρα της Mariner Energy Inc. στον Κόλπο του Μεξικού, όπου ξέσπασε φωτιά την Πέμπτη, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές της αμερικανικής κυβέρνησης. Η ανακοίνωση αποτέλεσε μια ανακούφιση, καθώς ο φόβος μια νέας περιβαλλοντικής ζημιάς μετά τη μεγάλη διαρροή πετρελαίου που προκλήθηκε από την καταστροφή της εξέδρας Deepwater Horizon της BP, ήταν εμφανής.

Ads

«Οι επιθεωρητές δεν ανέφεραν καμιά ένδειξη ρύπανσης» ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών αφού εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης εξέτασαν την εξέδρα για αρκετές ώρες χθες Παρασκευή.

Οι επιθεωρητές επιβεβαίωσαν πως οι βαλβίδες ασφαλείας και οι αγωγοί προς τις πηγές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι κλειστοί και οι δεξαμενές και οι αντλίες της εξέδρας «είναι ασφαλείς» πρόσθεσε το υπουργείο.

Την Πέμπτη σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά στην εξέδρα της Mariner. Το ατύχημα συνέβη μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου στην πετρελαιοπηγή Μακόντο της BP, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 εργάτες και είχε αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στη θάλασσα τεράστιες ποσότητες πετρελαίου.

Ads

Μια λωρίδα πετρελαίου που είχε εντοπιστεί στη θάλασσα κοντά στην εξέδρα της Mariner πιστεύεται ότι έχει σχέση με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν την Πέμπτη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή.