Με τους ομοφυλόφιλους «τα έβαλε» ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ανάμεσα στους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ολόκληρης της επικράτειας.

Ads

Μιλώντας από το βήμα της ΕΝΑΕ, ενδεχομένως προκειμένου να υποδείξει την πολιτική του συνέπεια, διατυμπάνισε τον ανδρισμό του, χρησιμοποιώντας μια φράση σεξιστικού περιεχομένου.

Λίγο μετά, στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο εκλεγμένος επί σειρά ετών νομάρχης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα προβλέπεται η αντικατάσταση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη, αν για παράδειγμα αποδεικνύεται ομοφυλόφιλος ή κλέφτης, εξισώνοντας σαφώς τις δύο συγκεκριμένες ιδιότητες.

Επιπλέον, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε: «Σε συζήτηση γύρω από αυτό το τραβεστί – νομοσχέδιο δεν ξανασυμμετέχω. Πρόκειται για ένα προσχέδιο – μπάχαλο. Δεν ξανασυζητάω γι’ αυτό το προσχέδιο το οποίο υποβαθμίζει τα αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους. Μας αποκόπτει από την κοινωνία και δημιουργεί προβλήματα. Επιστρέφουν οι ένδοξες μέρες του παλιού, γνωστού αυταρχικού ΠΑΣΟΚ. Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξαναχτύπησαν. Αν δεν έρθει το κανονικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση, δεν έχει νόημα να κάνουμε συζητήσεις επί χάρτου».

Ads

Επί της ουσίας, σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ επί του παρόντος τάσσεται κατά του προσχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης, ζητώντας τροποποιήσεις και διευκρινίσεις αναφορικά με ζητήματα όπως οι πόροι των νέων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες και το προσωπικό τους. Διαμηνύει ότι συμμετέχει στο διάλογο, ωστόσο, θα οριστικοποιήσει τις θέσεις της σε συνέδριο που θα διεξαχθεί μεταξύ 28 και 29 Απριλίου. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις τις οποίες θέτει, η ΕΝΑΕ δεν αποκλείει καμία μορφή αντίδρασης.