Δύο γυναίκες συνέλαβε η αστυνομία στο αεροδρόμιο John Lennon του Liverpool, όταν αυτές προσπάθησαν να επιβιβάσουν στο αεροπλάνο τη σωρό ενός νεκρού συγγενή τους, σύμφωνα με το BBC.

Ads

Το προσωπικό άρχισε να έχει υποψίες όταν προσπάθησαν να κάνουν check in, σε πτήση του Σαββάτου προς το Βερολίνο, στον 91 χρόνων, Curt Willi Jarant, ο οποίος φορούσε γυαλιά ηλίου. Οι δύο γυναίκες, η χήρα γυναίκα του και η κόρη τους, μετέφεραν τον άνδρα στο αεροδρόμιο με ταξί. Μετέπειτα δήλωσαν στην αστυνομία πως είχαν την εντύπωση ότι κοιμόταν. Συνελήφθησαν δε, υπό την υποψία της παράλειψης γνωστοποίησης θανάτου. Οι δύο Γερμανίδες υπήκοοι που ζουν στο Oldham, αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση έως την 1η Ιουνίου.

Η χήρα του εκλιπόντος Gitta Jarant, δήλωσε για κείνον ότι ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. «Δεν σκότωσα τον Willi μου. Είναι ο Θεός μου. Τον έχω αγαπήσει για 22 χρόνια» διευκρίνισε. Η θετή κόρη του Jarant, Anke Anusic πρόσθεσε: «Πιστεύουν ότι θα μεταφέραμε για 24 ώρες ένα νεκρό άτομο; Αυτό είναι γελοίο. Κινούνταν και ανέπνεε. Οκτώ άνθρωποι τον είδα».

Η Anusic υποστήριξε ότι ο πατέρας της, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάιμερ, είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο για πνευμονία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, περίμεναν έως ότου η κατάσταση της υγείας του ήταν καλύτερη προκειμένου να ταξιδέψουν στην πατρίδα του τη Γερμανία. «Βγήκε από το νοσοκομείο. Ήταν καλά. Αν δεν ήταν καλά, το νοσοκομείο δεν θα του έδινε εξιτήριο» τόνισε ενώ επέμεινε ότι όταν είχε κλειστά τα μάτια του εκείνη και η μητέρα της πίστευαν πως κοιμόταν. «Ήταν ζωντανός. Ήταν χλωμός, αλλά δεν ήταν νεκρός» υποστήριξε. «Δεν θα μπορούσες να μεταφέρεις ένα νεκρό έως τη Γερμανία. Υπάρχουν ασφάλεια που κάνει ελέγχους» πρόσθεσε.

Ads

Μέλος του προσωπικού ιδιωτικής εταιρείας ταξί στο Oldham, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του μετέφερε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, υποστηρίζοντας ότι έγινε «μεγάλη διαπραγμάτευση» για την επιχείρηση. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Liverpool δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα και έχουν γίνει και συλλήψεις, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό το στάδιο».