Aν ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν τα κάθε λογής συνέδρια βαρετά, αυτό θα το λατρέψετε: το πρώτο Συνέδριο Βαρεμάρας θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αυτό το Δεκέμβριο.

Ads

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξινομήσετε τις γραβάτες σας; Πόσο ενδιαφέροντα μπορεί να είναι τα videogames με ήρωες οδηγούς λεωφορείων; Το άπαχο γάλα διαφέρει σε γεύση από σούπερ-μάρκετ σε σούπερ-μάρκετ; Ποιά είναι αλήθεια η ιστορία της στάχτης;

Αν σας ενδιαφέρουν έστω και λίγο τα θέματα αυτά σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή στο «Βαρετό 2010», όπως ονομάζεται το συνέδριο που διοργανώνει ο 29χρονος James Ward στο Λονδίνο.

Βέβαια, ο δημιουργός του συνεδρίου δεν χάνει ακριβώς τον ύπνο του απαντώντας σε τέτοια κρίσιμα ερωτήματα: απλά όταν ανέφερε στο Twitter μεταξύ αστείου και σοβαρού την ιδέα της διοργάνωσης συνεδρίου αντίπραξης στο «Ενδιαφέρον Συνέδριο 2010», το οποίο τελικά ακυρώθηκε, γρήγορα κατακλύστηκε από μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δηλώσεις συμμετοχής.

Ads

Μέχρι τώρα 200 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τις –αποκλειστικά βαρετές- παρουσιάσεις 25 ερευνητών, με θέματα όπως το κόστος για τους φορολογούμενους φόρτισης κινητών τηλεφώνων σε δημόσια κτήρια.

Αυτό το συνέδριο, μάλιστα, ίσως αποδειχθεί πιο ενδιαφέρον από την άλλη απόπειρα του κου Ward: ένα συνέδριο όπου άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο συζητούν για το ποιό στυλό ή σημειωματάριο είναι πιο χρηστικό.

«Στην πραγματικότητα δεν θέλω να κάνω τους ανθρώπους να βαρεθούν. Θέλω να δείξω ότι πράγματα που μας φαίνονται βαρετά μπορούν στην πραγματικότητα να είναι πολύ ενδιαφέροντα, αρκεί να τους δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή» δηλώνει ο διοργανωτής του «Βαρετό 2010».