Αγγελία σε εφημερίδα της Ελβετίας καταχώρησε το τάγμα των Φραγκισκανών Καπουτσίνων μοναχών ζητώντας άγαμους επαγγελματίες, όπως τραπεζίτες ή δικηγόρους, ηλικίας 22 με 35 ετών για να ενταχθούν στο τάγμα τους.

Ads

Το τάγμα των ρωμαιοκαθολικών φραγκισκανών μοναχών στην Ελβετία έχει 200 μέλη με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη και όπως δηλώνουν η αγγελία θα τούς βοηθήσει να προσελκύσουν 10 με 20 νέα μέλη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τάγματος, θα ακολουθήσουν αγγελίες στις οποίες θα ζητούνται τεχνίτες και άνθρωποι με εμπειρία σε επαγγέλματα κοινωνικού προσανατολισμού.

Επίσης το τάγμα των Καπουτσίνων καλεί νέους καθολικούς, τραπεζίτες, δημοσιογράφους, δασκάλους, θεολόγους, εμπόρους και ειδικούς στις επικοινωνίες, να σκεφτούν την ένταξή τους στο τάγμα. Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι άγαμοι, ωστόσο θα πρέπει να είναι ικανοί να ζουν σε κοινότητες, να θέλουν να μάθουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες. «Δεν σας προσφέρουμε χρήματα, αλλά πνευματικότητα, προσευχή, στοχασμό και ένα περιβάλλον ισονομίας ελεύθερο από υλικές κτήσεις και το σύνηθες μοντέλο της συμβίωσης των ζευγαριών» τονίζεται στην αγγελία που δημοσίευσε το φραγκισκανό τάγμα. «Ο τρόπος ζωής μας προσφέρει μια εναλλακτική ακόμη και σε εποχές που έχει παρέλθει η δόξα των μεγάλων ταγμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τάγματος.

Ο αριθμός των Καπουτσίνων μοναχών στην Ελβετία μειώθηκε στο μισό τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ στην τελευταία δεκαετία έκλεισαν δύο μοναστήρια, ενώ ακόμη ένα θα κλείσει το 2011.

Ads