Ακόμα και η ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να αποτελέσει πηγή κέρδους για τα δαιμόνια εμπορικά μυαλά, όπως αυτά των στελεχών μιας μικρής ισλανδικής εταιρίας οι οποίοι σημειώνουν επικερδείς πωλήσεις ηφαιστειακής τέφρας του Eyjafjallajokull, μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η ζήτηση είναι αυξημένη από τουλάχιστον 130 χώρες.

Ads

Η εταιρία με τη διεύθυνση nammi.is ασχολείται με τη διάθεση προϊόντων της νησιωτικής αυτής χώρας του Βορείου Ατλαντικού, και εισήγαγε πριν από 10 μέρες το νέο της προϊόν προς πώληση: μέσα σε ένα φιαλίδιο μια ποσότητα 160 γραμ. ηφαιστειακής τέφρας έναντι του πόσου των 3.900 ισλανδικών κορωνών (23,80 ευρώ). Παραδόξως, η ηφαιστειακή τέφρα που προκάλεσε τόσες απώλειες στις αερομεταφορές, έκανε τα κέρδη της εταιρείας αυτής να αυξάνονται κατακόρυφα.

« Όλα ξεκίνησαν από τους ξένους πελάτες μας, και ειδικότερα από ένα συλλέκτη ο οποίος μας ζήτησε εκτός των άλλων εάν μπορούσαμε να του βρούμε λίγη τέφρα από το ηφαίστειο. Τότε σκέφτηκα αμέσως ότι πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα», δήλωσε ο επικεφαλής του διαδικτυακού τόπου πώλησης Σόφους Γκούσταφσον.