Το να έχει κανείς σεξουαλικές σχέσεις με τον εχθρό για να του αποσπάσει πληροφορίες ζωτικές για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σύμφωνο προς τις εντολές του Ιουδαϊσμού, εκτιμά ένας ραβίνος σε μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ.

Ads

Είναι θεμιτό για τις γυναίκες μέλη της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, να αποπλανούν ή να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με “τρομοκράτες” με σκοπό να αποσπάσουν ζωτικές πληροφορίες ή για να επιτύχουν τη σύλληψή τους, υποστηρίζει ο ραβίνος Άρι Σβαστ, ειδικός στη Χαλάσα, την αυστηρή εβραϊκή παράδοση.

Η μελέτη του, η οποία δεν αναφέρεται στη συμπεριφορά των ανδρών πρακτόρων και φέρει τον τίτλο «αθέμιτο σεξ για το καλό της εθνικής ασφάλειας», δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Tehumin, η οποία εκδίδεται από το Ινστιτούτο Τζομέτ του Γκους Ετζιόν, ενός συγκροτήματος οικισμών στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη.

Στη μελέτη παρατίθενται ως παραδείγματα διάφορες περιπτώσεις που αναφέρονται στη Βίβλο. Διευκρινίζεται επίσης ότι «είναι καλύτερο να ανατίθενται τέτοιες αποστολές σε ελευθέριες γυναίκες».

Ads

Στην περίπτωση που οι γόησσες αυτές είναι παντρεμένες, προστίθεται στη μελέτη, είναι προτιμότερο για τους συζύγους τους να παίρνουν διαζύγιο και να τις ξαναπαντρεύονται αργότερα.