Για δύσκολη και καθοριστική χειμερινή σεζόν κάνουν λόγο τραγουδιστές και μουσικοί, γεγονός που προμηνύει ότι έρχονται μήνες, πολιτιστικά διαφορετικοί, σε σύγκριση με τους περασμένους χειμώνες. Θαύμα θεωρείται μάλιστα το γεγονός ότι καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί κατάφεραν να «επιβιώσουν» την καλοκαιρινή περίοδο μιας και οι συναυλίες παρουσίασαν μείωση σε ποσοστό 70% έως 80% και με την τιμή του εισιτηρίου να μην ξεπερνά τα 15 ευρώ, σε αρκετές περιπτώσεις.

Ads

Παρά το θολό τοπίο γύρω από τις συνεργασίες που θα δούμε ή θα ακούσουμε, και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες μουσικών σκηνών, υπάρχουν λύσεις.

Μικρά μουσικά σύνολα θα αναλάβουν τη μουσική επένδυση σε μπαρ και εστιατόρια, δίνοντας μία διαφορετική νότα στις εξόδους μας.

Οι Δευτέρες στο Half Note θα είναι αφιερωμένες σε εκδηλώσεις του Γ’ Προγράμματος ενώ τις Τρίτες θα πραγματοποιούνται διαλέξεις, παρουσιάσεις εκδόσεων αλλά και συζητήσεις, παρουσία μικρών συνόλων. Οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας στο Half Note θα κυλούν σύμφωνα με τις προγραμματισμένες εμφανίσεις καλλιτεχνών.
«Παλλάς» και «Ακροπόλ» φέτος τολμούν, συνδυάζοντας θέατρο και μουσική. Το «Παλλάς», μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που ετοιμάζει από πέρυσι ο Δ. Παπαδημητρίου και η Φ. Δάρρα.

Ads

Φέτος, το Gazoo στο Γκάζι, φοράει «Άρωμα Γυναίκας» και μαζί με το κοινό του υποδέχεται τις δυναμικές Νατάσα Μποφίλιου, Ελεονώρα Ζουγανέλη και Μαριέτα Φαφούτη, ενώ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ο Νϊκος Πορτοκάλογλου θα γιορτάσει τα 30 χρόνια της πορείας του στο τραγούδι.

Στο «Κέντρο Αθηνών» θα συναντήσουμε τους Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση και στο «Πορτοκάλι» την Ελένη Βιτάλη. Η Τάνια Τσανακλίδου αποφάσισε να «μετακομίσει» στο «Ζυγό» με εισιτήριο «φιλικό προς την κρίση», χωρίς να είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ποτού. Στους θεατές θα δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτούν ένα οικονομικό ποτό σε πλαστικό ποτήρι, από το εξωτερικό μπαρ.

Από το φετινό χειμώνα δεν θα λείψει η λειτουργία νέων χώρων. Στη νέα πίστα στην Πειραιώς, χωρητικότητας 1500 ατόμων, η Άννα Βίσση ετοιμάζει τη νέα της παράσταση σε συνεργασία με τους Ονιράμα.